Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sobotní dopoledne využila devítka mladých sprinterů závodů v Českém Brodě.

V sobotu 19.1.2019 jsme využili blízkých závodů pořádaných v atletickém tunelu v Českém Brodě. Závodila zde devítka mladých sprinterů z kategorií žactva  a dorostu. Jako první nastoupili překážkáři na 60 m př. Dorostenka Kačka Tvrdá si vylepšila výkon z minulého týdne na 9,17 s a í sama cítila , že co se týče frekvence, to bylo o poznání lepší.

Klukům dorostencům se povedlo překonat osobáky, když Tomáš Konvalina si ten svůj vylepšil o 4 setiny na 8,55 s a Pepa Šedivý taktéž o 4 setiny na 8,67 s.

Na hladké šedesátce se pár nových PB objevilo také. Velmi dobrou formu předvádí Lukáš Soukal, který zaběhl 7,30 s a vylepšil si svoje maximum z minulého týdne o 2 setiny. Jsem moc rád, že se k nám vrátil také Jirka Šámal,  který v posledním roce laboroval  jestli vůbec u atletiky ještě zůstane. Jeho dnešní výkon 7,37 s by jej ale měl jednoznačně ujistit, že je to smysluplné. I když to nebyl osobák, je to vynikající výkon bez předchozího tréninku.

Pepovi Šedivému se dařilo i na hladké sprintu, když zdolal 7,56 s, nový osobní rekord. I oběma starším žákům se zadařilo vylepšit OR . Vítek Vinduška si polepšil na 7,57 s a Šimon Kratochvíl na 7,61 s. Sice jsou to posuny "jen" v řádech setin, ale každé zlepšení je pro mě pozitivní .

Zdendovi Křečkovi se včera na tréninku moc dařilo starty, a tak jsem dnes očekával výkon kolem 7,50 s, ale bohužel to nedovedl Zdena převtělit do závodního výkonu. Ale nevěšme hlavu! Věřím  že to dokážeme.  Zato Matěj Severa mohl úsměvy jen hýří, protože si dokázal poprvé zabehnout 60 m pod hranicí 8 vteřin. V prvním běhu se mu to povedlo jen těsně  když zdolal 7,96 s. V druhém běhu se potom bok po boku Vítka a Šimona vybičoval k dalšímu zlepšení o desetinu dolů na 7,85 s. Moc gratuluju!

20190119_085749.jpg