Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šimon, Víťa a Kuba v nových osobních rekordech při 2. kole mládeže.

V sobotu 4.6.2022 proběhlo v Kolíně 2. kolo krajské soutěže družstev dorostenců a juniorů, v níž měla naše tréninková skupina zastoupení v obou kategoriích.

Dva osobní rekordy se povedlo zaběhnout Kubovi Svobodovi, když na 110 m překážek zaběhl 16,08 s. Jako prvoročnímu juniorovi se PB tvořil vcelku snadno, ale s časem nad 16 vteřin zas až tolik spokojení nejsme. Kuba sám věděl, že hned na první překážce klopýtl, takže s časem pod 16 s jsme se rozloučili ještě dříve, než doběhl do cíle. Nicméně druhý PB překonal v závodě na 400 m překážek, kde zdolal 58,72 s, čímž své dosavadní maximum srazil o 0,8 vteřiny. Velmi dobře závod rozběhl a tempově udržel po celou dobu. To bylo na pochvalu a zaslouženě měl Kuba radost z OR.

1svoboda.jpg

Velmi dobře běžel svůj závod na 200 metrů Šimon Kratochvíl, který nastupoval v juniorské kategorii a konečně se mu povedlo chytnout závod s větrem do zad a byl z toho osobní rekord 22,21 s. Za mě velmi kvalitně rozběhnutý závod až do cca 130 metrů. Poté začal Šimon trochu tuhnout, ale rozhodně jsme s časem spokojení a mám za to, že ještě nějaká rezerva ke stlačení zde je. Moc jsem to Šimonovi přál, protože hodně makal a konečně to mohl prodat na dráze.

1kratocvhil.jpg

Obdobně jako Šimon se na tento den připravil i Vítek Vinduška. Stejným způsobem vsadil čistě na jednu trať a vyšlo mu to, protože rychlým  časem 22,78 s mě opravdu šokoval. Čekal jsem, že by to mohlo být na úrovní dosavadního PB (23,16 s), ale takto rychle jsem nepomýšlel. Současně z pohledu hodnocení mě vlastně zaujalo, že jsem samotný závod při sledování vnímal tak nějak "na pohodu" běžený. Neodhadoval jsem, že to bude pod 23 vteřin a o to milejší to překvapení následně bylo. Asi ale právě v tom tkví v případě Vítka cesta k úspěchu. Běžet celou dobu na "svůj" krok. Moc gratuluju k novému osobnímu rekordu!

1vinduska.jpg

Mezi dorostenci jsme měli na 100 metrů Matěje Rosenbergra, který jednoznačně postoupil do A finále, když vyhrál rozběh (11,88 s) Ve finále mě Matěj potěšil, když oproti svým předchozím startům již následně nedokázal rozběhový výkon potvrdit nebo zopakovat. Tentokráte to bylo z tohoto pohledu úspěšnější, protože ve finále běžel 11,79 s a vybojoval 3. příčku.

1rosenberger.jpg

Překvapivě úspěšný byl i nováček mezi dorostenci Franta Hanč, který při své premiéře hned dokázal postoupit do A finále závodu na 100 metrů, v němž si navíc doběhl pro svůj první výkon pod hranici 12 vteřin (11,98 s).

1hanc.jpg