Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlé překážky i 60 m s příchutí nových osobáků.

3. 2. 2018

V sobotu 3.2.2018 startovalo 11 mých svěřenců ve vložených disciplínách v rámci oddílových závodů mladšího žactva v tunelu ve Veletově. Nedalekou destinaci jsme kvitovali obzvláště po "rozlítaném" lednovém závodním nasazení.

20180203_083235-1-.jpg

Na hladké šedesátce zaznamenal krásný posun osobního rekordu starší žák Tadeáš Zákora. Dnes parádně trefil start a také to bylo na jeho výkonu 7,49 s znát. Tímto výkonem se zařadil navíc v celorepublikových tabulkách na průběžnou hodně kvalitní 8. příčku.

2.jpg

Vyrovnaný osobní rekord na této trati si zaběhl Zdenda Křeček, když proťal cíl v čase 7,51 s. Jen doufám, že tento svůj osobák nebude překonávat tak dlouho na chlup stejnými výkony, jako tomu bylo v lednu, když čtyřikrát v řadě za sebou zaběhl 7,57 s.

1krecek--2-.jpg

Na šedesátce si výrazně osobák posunul také Lukáš Pošík (8,11 s) a ve skoku dalekém se mu také vedlo, když zdolal rovných 5 metrů. Štěpán Konvalina (8,53 s) si nový osobní rekord vybojoval také, zde ale o pouhou 1 setinku.

Zato jeho bratrovi v dorostenecké kategorii Tomáš Konvalinovi se dnešní start, který původně neplánoval absolvovat a až včera večer se rozhodl, že přijede, opravdu vyplatil. Nejdříve překonal PB na hladké šedesátce (7,63 s) a potom posunul své hranice také nad překážkami, kde zdolal 8,62 s. Zatímco před dneškem figuroval Tomáš v průběžných českých tabulkách této disciplíny na 24. příčce, dnes se vyšvihne na 18. místo a to snad již bude zárukou nominace na blížící se Mistrovství republiky v hale.

5.jpg

Překážky dnes vyšly také staršímu žákovi Pepovi Šedivému, který si vedl podobně jako Tomáš, když zaběhl 8,61 s a i pro něj to znamená posun v republikových tabulkách. V tomto případě se dá dokonce hovořit o katapultaci, protože se Pepa posunul z 14. na 7. místo!

3.jpg

Další dva osobáky jsme mohli vidět ve skoku do dálky, když Jaroslav Jarý posunul svoje maximum na 443 cm a nováček Kuba Douděra na solidních 500 cm.

Dálkařskou formu, zdá se, začíná ladit před blížícími se "Mistráky" také junior Robin Martinek, který dnes skočil 640 cm, což je letošní halový SB (season best = výkon sezóny).

martinek1.jpg