Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prolog letošní jarní sezóny obstarali starší žáci ve Vlašimi.

V pátek 26.4.2019 jsme zahájili letošní venkovní sezónu. Postarala se o to šestice starších žáků, kteří nastoupili za naše družstvo v rámci krajského přeboru. První kolo se konalo na stadionu ve Vlašimi, kde ale bohužel poměrně dosti čerstvě foukalo. Sprinterům tak mnohé kvalitní výkony, které zaznamenali, zhatil příliš silný protivítr. Na druhou stranu i přes tento fakt, je zřejmé, že mnoho z nich může směle vyhlížet v nejbližší době pokoření svých osobáků.

1titulka.jpg

 

Určitě se to dá říci o Šimonu Kratochvílovi, který dokázal na 150 metrech zaběhnout 17,94 s s "proťákem" -1,2 m/s.  Na šedesátce předvedl opět ve ztížených podmínkách dva vyrovnané= výkony, když v rozběhu předvedl 7,70 s a ve finále, kde foukalo dokonce -2,5 m/s 7,71 s.

1kratochvil.jpg

Velmi dobře se při prvních jarních závodech prezentoval Vítek Vinduška, který v rozběhu na šedesátce zaběhl v protivětru -1,2 m/s čas 7,50 s, což je pouhých 7 setin za jeho osobákem! Na 150 metrů si Vítek vyrovnal svůj osobní rekord 18,45 s. V protivětru -1,2 m/s je to jistě velmi pozitivní výsledek.

1vinduska.jpg

Nový osobní rekord přepisoval ve Vlašimi Jirka Synek a to hned dvakrát! Nejprve si na 60 m zaběhl PB 7,70 s a poté v závodě na 150 metrů opět v "proťáku" vybojoval druhou příčku za Šimonem a cílová kamera mu naměřila výborných 18,32 s. Velká gratulace!

1synek.jpg

Bez osobního rekordu tentokrát odjížděl Štěpán Konvalina, jenž na 60 m zdolal 8,07 s, když vyhrál B finále a na 150 m proťal cílovou pásku v hodnotě 19,39 s.

1konvalina-s.jpg

Velmi dobře se mohl cítit Jakub Svoboda, který celý loňský podzim prodělal závažné onemocnění. Na chuti ke sportování mu to však nic nevzalo a na pátečních závodech si "pochutnal" na obou překážkových bězích. Nejprve zdolal nový osobák na 100 m překážek, když trať zaběhl za 15,47 s a poté ještě přepisoval svoje osobní rekordy na 200 m překážek za výkon 30,20 s. 

1svoboda.jpg

Ve výškařském sektoru dominoval Kuba Svoboda, který bez zaváhání zdolal výšky až na úroveň 175 cm. Poté třikrát pokoušel 180 cm, jež je jeho osobákem z nedávných školních závodů. Ve Vlašimi mu však tato výška zůstala zapovězená, ale odrazově se mi to jeho výkon líbil. Poté si Jakub zaskákal ještě v dálkařském sektoru, kde přidal své druhé vítězství z tohoto kola, když dolétl ve svém nejdelším pokusu na metu 570 cm, což je současně i jeho nový osobní rekord! Gratuluju!

1doudera.jpg