Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polabky: krásný rozjezd sezóny a smršť sprinterských osobáků, kterou narušil Jindrův výkon v dálce.

Ve sváteční úterý na 1. máje se v Kolíně tradičně pořádají Polabské závody a nejinak tomu bylo i letos. Na domácích závodech, kterými každoročně otevíráme sezónu, se ukázalo také mnoho mých svěřenců.

1titulka.jpg

Mnohým se velmi dařilo a dokázali se vytvořit hned v úvodu sezóny nové osobáky. Velikou radost mohl mít Standa Jíra, který bok po boku svého tréninkového parťáka zaběhl již v rozběhu nový PB 10,95 s. Ve finále se opět této hranici přiblížil (10,97 s), ale radost mu to jistě nezkazilo.

1hampl-jira.jpg

Navíc se klukům z naší tréninkové skupiny povedl husarský kousek, když obsadili všechny stupně vítězů (Hampl 10,74 s, Jíra 10,97 s a Řehák 11,39 s). Hamplík při svém letošním prvním startu vypadal velmi dobře a věřím, že výkony půjdou dolů! První čas sezóny tomu nasvědčuje. Marek Řehák zářil úsměvem od ucha k uchu, když si mohl na stupně vystoupat také. I jeho výkon do začátku sezony (rozběh 11,36 s) slibuje kvalitní časy do budoucna.

1sprinteri.jpg

Na stovce se radoval také Tadeáš Záýkora, který zatím coby věkem ještě žák, přesvědčil ,že tato trať mu bude určitě vyhovovat lépe než žákovská šedesátka. Navíc si dnes (a myslím že i nečekaně) zajistil svým výkonem v rozběhu (11,96 s) postup mezi nejlepší osmičku ve finále. Zde předvedl další čas pod 12 vteřin (11,98 s). Z mého pohledu pamparáda!

1zakora.jpg

I Zdenda Křeček předvedl osobák na této distanci (11,98 s). Tomu ale k postupu do finále chyběly 2 setinky. Nicméně i pro Zdendu je to krásný nový osobák!

Mezi ženami nastoupily na 100 m Jana Šafránková a Róza Znamínková. Prvně jmenovaná již v rozběhu svedla tuhý souboj s rivalkou ze Spartaku Prahy a nakonec na tisíciny zvítězila časem 12,61 s, který dokázala ve finále stlačit na senzačních 12,60 s, což je posun OR o 5 setin! Ve finále sice již souboj s o mnoho let zkušenější "Sparťankou" prohrála, ale radost jí to jistě nevzalo. Mě tedy rozhodně ne.

1safrankova.jpg

Róza Znamínková nejdříve ve svém rozběhu vyhrála novým osobákem 13,18 s, což mě moc hřálo u srdíčka. heart Ve finále potom finišovala na úžasném 4. místě (13,27 s jen o necelou desetinu za časem z rozběhu). Paráda!

1safrankova-znaminkova.jpg

Sice se shodným zaváháním na předposlední překážce, ale přesto dokázali oba žákovští překážkáři dnes podat  shodně nové osobáky. Pepa Šedivý si jej zlepšil o 2 desetiny na nových 14,34 s a Honza Brát si po pátečním osobáku z Kladna polepšil o 1 desetinu na dnešních 14,61 s. Kluci...moooc hezký!

1sedivy-brat.jpg

Tomáš Puczek startoval ve výšce a když zdolal 192 cm, dohodli jsme se, že budeme zkoušet nový osobák na 197 cm. Ačkoliv to neklaplo, třetí pokus nám dává jasnou naději do budoucích závodů. Velmi nadějné.....nezbývá, než pochválit.yes

1puczek.jpg

Na stupně vítězů si dnes vystoupal také Tadeáš Krakuvčík, který si vybojoval ve velmi složitém závodě třetí příčku za výkon 52,36 s. Složitý závod to byl, neboť první dva borci (čeští reprezentanti), kteří nastupovali v drahách nad Teddym, hned od začátku šlapali na plyn, který Tadeáš nemohl akceptovat. Nu a další osazenstvo v tomto závodu naopak neakceptovalo tempo Tadeáše, když byl o 2 vteřiny rychlejší nežli oni. Takže takový solo závod. Ale rozhodně dobrá zkušenost a ještě lepší trénink! devil Rozhodně to nehodnotím negativně.

1krakuvcik.jpg

Velký den dnes měl Jindra Semotam, který mě nepřestává udivovat a nadšeně hltám tyhle atletické romány. Po loňské sezóně, kdy si Jindra přivodil vážný úraz na tyčce a poté na podzim zázračně jakoby "vstal z mrtvých", když nám na finále dorostenců pomohl ke zlatým medailím v trojskoku, si kdekdo myslel, že jeho atletické působení končí. Jindra ale všem ukázal, že to tak není a že má atletiku rád stejně jako partu kolem ní. Dnes musel všechny škarohlídy naprosto zaskočit, když v dálce skočil krásný nový osobák 645 cm a  navíc celou prestižní soutěž vyhrál. Pro mě asi nejsilnější dojem z dnešních závodů. Moc ti Jindro fandím a jsem pyšný, že Tě trénuju! K dálkařskému osobáčku navíc dnes Jindra poprvé běžel juniorské "ploty" a vůbec ne špatně (16,22 s). 

1semotam.jpg

Další osobák si po pátečních závodech žákovských závodech na Kladně vyskákal ve výšce žák Kuba Douděra za 162 cm. Jen jsem zíral, kde se to v něm bere. Ale jen tak dál...rozhodně nebudu nic namítat, když se budeš posouvat tímhle tempem výš a výš.wink

1doudera1.jpg

Tomáši Konvalinovi se dnes sice nezdařil úplně dle představ jeho první start na 110 m překážek mezi dorostenci. Až poslední překážka se mu stala osudnou, když ji jak se říká "nabral". Rozhodně si ale nemyslím, že by to byl pokažený závod. Vcelku se mi to líbilo, jen mám dojem, že Tomášův projev je tak trochu strnulý. Musíme zapracovat na švihu a uvolněnosti a potom to bude lítat....Na hladké stovce si Tomáš spravil chuť, když zaběhl nový PB 12,15 s.

1konvalina.jpg

Ve výšce skákali také Štěpán Šanc a Standa Bělka. Ačkoliv si Štěpán poctivě naměřil rozběh a dokonce si nalepil značky do oblouku, přesto ve svých rozbězích hodně silně tápal. V závodě pak ztratil jistotu a dle mého i sebedůvěru a závod tak zakončil zdolanými 177 cm.  Na stejné úrovni končil také Standa Bělka, pro nějž je to výsledek 7 cm pod osobákem. Takže zde nemusí být hodnocení tak dramatické jako u Štěpána, kde budeme muset opravdu hodně zabrat na psychice. "Hlava" je nedílnou součástí sportovního výkonu!

1belka-sanc.jpg

 

Nesmím ale opomenout i další svěřence, kteří si možná dnes neudělali osobáčky, ale to prostě ke sportu patří. Jednou jsi nahoře, jednou trochu níž...

Tomáš Forman - dálka 539 cm

Lukáš Kupka - dálka 576 cm

Jára Jarý - výška 157 cm a dálka 424 cm

Dan Poštolka -  výška 142 cm

Dan Bezucha - 100 m 12,08 s

Anežka Jurečková - první start na 100 m př. juniorek (17,91 s) a 600 m 1:53,55

Dominik Bohata - 100 m (12,49 s)