Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pětice žáků na přeborech jihočeského kraje. Kvalitní Zákora na 150 m a Šedivý nový osobák. Brát PB nad překážkami.

V sobotu 10.2.2018 jsme využili možnost startu tzv.  mimo soutěž v rámci krajských přeborů Jihočeského kraje, které se uskutečnily na Strahově. Na cestu se vydala pětice starších žáků.

První disciplínu jsme měli 60 m překážek, kde se představili hned 3 z nich. Nejlepší výkon podal Pepa Šedivý, když zaběhl solidní výkon 8,71 s, což je příjemné potvrzení jeho výkonnosti.  Osobní rekord se podařilo posunout v této disciplíně Honzovi Brátovi, když zaběhl 8,96 s. Každá setinka dolů je důležitá a Honza to také tak vnímal. Posledním překážkářem byl Kuba Svoboda, který jako "prvoročák" zatím nezaznamenal takový progres, ale dnešní výkon 10,26 s byl jen kousíček za jeho nejlepší hranicí (10,22 s). Každopádně to již vypadá, že překážky Kubovi již tolik "nevadí" na trati a to je pozitivní znamení.

2.jpg

Druhou disciplínu jsme zvolili 150 m, kde nejlepší výkon zaběhl Tadeáš Zákora 18,07 s, čímž dá se říci závod od závodu "střílí" do stejného místa kolem 15. příčky republikových tabulek. Možná to Tadeáš zatím tak nevnímá, ale pro mě je to známka vyrovnanosti, která jistě v ten pravý čas, doufejme při Mistrovství ČR, vykrystalizuje v suprový čas.Osobní rekord si v této disciplíně zaběhl Pepa Šedivý, kterému se povedlo posunout si jej na 18,20 s. To je ve vztahu k jeho v tuto chvíli hlavní disciplíně překážek hodně dobrým ukazatelem rychlostní vytrvalosti. A navíc si Pepa bude moci zaběhnout tuto trať také na MČR, protože po dnešním dnu se posune v tabulkách na 19. místo!

1.jpg

 

4.jpg

Třetím sprinterem na 150 m byl Matěj Severa, který však dostal 4. dráhu. Zatím co pro zkušenější závodníky je dráha na vnějším okraji oválu nutnou devizou pro podání kvalitního výkonu, Matějovi jako dá se říci začátečníkovi přinesla spíše nevýhodu než výhodu. A tak po nezvládnutém náběhu do zatáčky zaznamenal v cíli čas 19,71 s. Každopádně i zkušenost s vnější dráhou je velmi důležitá.

3.jpg

Posledním startem, který jsme dnes absolvovali, byl přípravný start ve štafetě 4x200 m, který jsme běželi kvůli nadcházejícímu mistrovství žactva. Kvarteto Šedivý, Brát, Severa a Zákora zaběhlo solidní čas 1:41,08. Hlavně jsme si ale v závodní atmosféře vyzkoušeli techniku předávek a náběhů. Kluci jistě tyto zkušenosti zúročí. Dnešní výkon se mi hodně líbil. Kluci si počínali suverénně bez zbytečného stresu. Škoda jen, že naší čtveřici v poli soupeřů nebyl nikdo schopný konkurovat tak, aby se dostali trochu pod tlak, v kterém by jistě zaběhli ještě daleko rychlejší čas.

20180210_141305_001.jpg