Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novým kolínským rekordem získal Štěpán Hampl titul Mistra ČR do 22 let. Štafeta taktéž v kolínském rekordu stříbrná.

V sobotu 2.9.2017 se na stadionu ASK Praha Slavie uskutečnil první den šampionátu do 22 let. V něm do rozběhů na 100 m nastoupili Štěpán Hampl a Standa Jíra. Zatímco Štěpán si ve svém rozběhu suverénně poradil se soupeři a z prvního místa postoupil do finále časem 10,66 s, Standa finišoval na 6. místě v čase 11,22 s.Celkově ale Standa obsadil dosti kvalitní 17. příčku. Jsem rád i za to, že i samotný Standa si svého výkonu cenil a byl s ním spokojený, protože po prvních startech podzimní sezóny,jsme byli trošku na rozpacích. Nyní se ale opět dostáváme do varu a čekám, že při dalších startech budeme čas tlačit dolů.

1.jpg

Ve finále Mistrovství ČR do 22 let se Štěpán předvedl jako jasný favorit a nedal soupeřům jedinou možnost atakovat jeho triumf. Když se navíc časomíra zastavila na hodnotě 10,47 s, spadla mi čelist dolů a rychlým pohledem na ukazatel o síle větru, který byl regulérních +1,7 m/s, jsem se ujistil, že je to nový senzační osobák, nový historický kolínský rekord a také vyrovnaný rekord tohoto šampionátu! Prostě opravdová senzace.

6.jpg

Z mého pohledu jsem se snažil také hodnotit kvalitu běhu a musím říct, že ačkoliv většinou najdu něco, co by s mohlo zlepšit, tentokrát jsem byl absolutně spokojený. Zejména udržení rovných linií a excelentní rytmická práce nohou v úseku 30-70 m lahodily mému oku nejvíce. yes Byl jsem moc spokojen obzvláště, když vím, že se zmíněné atributy dokázaly transferovat z nedávných tréninků přímo do závodního výkonu. Takže Štěpáne máš pochvalu nejen za supr čupr výkon, ale také právě za to, že dovedeš náplň tréninků přetavit a realizovat v závodním provedení.

hampl5.jpg

Po doběhu si Hamplík užil i svoji chvíli slávy. Rozhovor pro Českou televizi, živý rozhovor přenášený na TV stěnu přímo na stadionu, rozhovor pro média....no prostě doslova superstar. devil Těší mě, že Štěpán bere moje slova vážně a jak sami v rozhovoru můžete postřehnout, každý soupeř je pro nás důležitý a všechny je nutné respektovat.

2.jpg

Na úplný závěr sobotního programu byly štafety na 4 x 100 m. Zde jsme přihlásili štafetu Standa Jíra - Marek Řehák - Aleš Moravec - Štěpán Hampl. Borci předvedli, že úsilí, jež věnovali nácviku štafet a závodní pokusy během startů za družstva mužů či mládeže, mělo svůj smysl. Nakonec to byla odměna i pro mě, jelikož času s nácvikem trávím dosti času. Naše kvarteto bylo od začátku na 3. - 4. místě. Tak tomu bylo až do poslední předávky, kde opticky došlo  k totální bouři, z níž se nejdříve vynořil finišman Liberce (pozdějších vítězů) a poté hned náš poslední běžec Štěpán Hampl. Tomu se již podařilo neohroženě donést kolík do cíle a tím jsme stvrdili zisk stříbrných medailí a skoro až neuvěřitelného druhého místa na MČR do 22 let.

3.jpg

Opět se zde jasně ukázalo jak důležitý je trénink štafet, protože konkurence, proti které jsme nastupovali, měla opravdu silné sestavy, ale zradily je předávky, v nichž náš tým neudělal chybu. Navíc se kolínské štafetě podařilo zaběhnout časem 42,24 s nový kolínský historický rekord. Tak to byla taková třešnička na dort! winkKluci, moc Vám gratuluju a obrovsky mě těší, že tři z členů této štafety jsou mými svěřenci.

4.jpg

Po závěrečném ceremoniálu, kde kluci obdrželi krásné medaile, měli tak všichni moji svěřenci na krku placku!

5.jpg