Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neděle na MČR žactva: Anet Bedrnová 6. na 150 m, žáci pátí na 4x300 m 2 desetiny od oddílového rekordu, žákyně 6.

18. 9. 2023

V neděli 17.9.2023 pokračovalo Mistroství ČR žactva v Břeclavi. Na 150 metrů nejprve nastupovala opět jako první děvčata. Na Mie Plačkové bylo poznat, že formát dvoudenního MČR je pro ní zatím nejspíš celkem velkým soustem a i když výkon 19,43 s není zas až tak vzdálen od hranice osobního rekordu, projevem to tak nějak nebylo ono. Po sobotním finále na 60 m a stříbru ze štafety si ale myslím, že nás to nikterak mrzet nemusí.

1plackova150.jpg

Ve smyslu závodního zatížení je na tom o poznání lépe Aneta Bedrnová. Je to logické i vzhledem k tomu, že je o rok starší než Mia. Každopádně Anet si ponechal opravdu nabitý projev ze soboty a i v rozběhu 150 m předvedla krásný a dravý finiš, který nakonec dokázala celkem nečekaně vyhrát a na velké Quéčko postoupila do A finále této disciplíny. Výkon 19,17 v jejím rozběhu byl opět ovlivněn čerstvým proťákem -1,7 m/s. Finále si Anet odběhla v 6. dráze, což jsme čekali. Rozhodně zde ostudu neudělala, jelikož zaběhla výkon  na 3 setinky od osobního rekordu (19,02 s). Umístění na 6. pozici jen potvrzuje její příslušnost mezi republikovou špičku sprinterek v její kategorii. 

1bedrnova150.jpg

Rozběh na 150ku absolvoval i Štěpán Holeček. Prvních 70 metrů absolvoval na čele závodu, kde zdatně sekundoval svým rivalům. Projev se mi moc líbil a vypadal opravdu hezky obdobně jako na šedesátce v sobotním programu.  Pak už ale podle mého názoru se ukázala výpadek ovlivněný zdravotním omezením 10 dní před šampionátem a Štěpán se propadl na 4. příčku v čase 17,75 s. Až do úplně posledního rozběhu jsme museli čekat, jestli to Štěpovi bude stačit na postup do B finále této disciplíny, ale po posledním rozběhu bylo jasné, že skončí těsně před branami B finále tedy na celkovém 13. místě. Každopádně jsem rád, že i zde jsme start ustáli bez zranění a věřím, že do budoucna se z této situace Štěpán poučí. 

1holecek150.jpg

Tečku za letošním MČR žactva udělaly naše štafety na 4x300 metrů. Papírové ambice jsme měli v obou týmech, ale zkušenosti mi velely být s pokorou "při zemi". Děvčata nakonec v tomto závodě skončila na 6. místě a vylepšila si svůj letošní výkon o 1,5 vteřiny. Holkám se povedly všechny úseky odběhnout na maximální úsilí a zvládly dobře i samotné předávky. Zajímavý zážitek si z této štafety resp. ještě před samotným výběhem zažila Mia, kterou asi 20 minut před štafetou píchla vosa. Naštěstí jsem s sebou měl chladicí sprej, a tak jsme bolest zmírnili, ale určitě to nebylo nic příjemného. Ze všeho špatného snad v budoucnu najdeme i něco pozitivního. Snad to bude případ Mii! V samotném závodě ale Mia nakonec upalovala, co jí síly stačily a bojovala opravdu z plných sil až do úplného konce. Zaslouží pochvalu.

 

Chlapci bojovali jako lvi a bylo hodně znát, že si chtějí urvat cenný kov, když se to v sobotu na 4x60 metrů nepovedlo. V kvartetu opět nastupovali 3 borci z naší tréninkové skupiny doplnění o aktuálně kolínského nejrychlejšího sprintera na 300 m Lukáše Erbana. Kluci nakonec zaběhli výkon 2:33,65, s kterým se umístili na vysoko ceněném 5. místě. Současně si tímto výkonem vylepšili letošní nejlepší kolínský čas o více než 4 vteřiny (!!) a nedaleko byl i historický kolínský rekord, který nepadl o pouhé 2 desetiny vteřiny. Takto kvalitní čtveřici jsme tu dlouho neměli.

1stafeta4x300-kluci.jpg

Na závěr ještě mezičasy ze štafet 4x300 m:

Dušková Adéla 41,6 s   Erban Lukáš 38,2 s
Ježková Martina 41,5 s   Musil Ondřej 38,9 s
Stachová Vanessa 43,0 s   Hovorka Martin 38,7 s
Plačková Mia 43,5 s   Holeček Štěpán 37,9 s
  2:49,47     2:33,65