Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Velké ceně Kolína 21 závodníků naší skupiny. 2 osobáky zaznamenal Cyril Czernin. Medailově Havlová, Martinek, Puczek a Šanc.

V neděli 21.8.2016 se na kolínském stadionu za proměnlivého a často i dost deštivého počasí uskutečnila Velká cena města Kolína v již 80. ročníku. Z naší skupiny se zde po prázdninách představilo hned 21 svěřenců.

Pro ty nejstarší to bylo spíše testování po sobotním kole mužů, pro mladší zase naopak testování po prázdninách. Dva osobní rekordy předvedl Cyril Czernin na 60 m (8,59 s) a v dálce (463 cm). Jiné osobáky tentokrát nepadly.

Jelikož byla letošní Velká cena zařazena do Přeboru České obce sokolské, mohli se někteří svěřenci na závěr programu radovat z medailí. Konkrétně si tak ocenění odnášeli Šárka Havlová (3. místo 1000 m), Robin Martinek (3. místo v dálce), Tomáš Puczek (2. místo ve výšce) a Štěpán Šanc (3. místo ve výšce).

Velmi dobře běžel Pepa Šedivý na 60m překážek, když zaostal pouze 1 desetinu za osobákem a to je po týdenním soustředění hodně dobrý výkon. Dobré výkony podali i štafetmani (Řehák, Krakuvčík, Fiala, Holub), kteří zde testovali sestavu 4x60m na Mistrovství ČR, které nás čeká v září. Bohužel se jim nepodařilo regulérně předat na poslední předávce, ale čas 28,24s naznačuje medailové ambice.

Poměrně kvalitní výkony předvedli i sprinteři, kteří nastoupili do oblíbeného sprinterského trojboje (60-100-200 m). Standa Jíra na 60m zaběhl 7,30s jen 7 setin od osobáku, Štěpán Hampl 7,09 s. Oba se představili ještě na 100 m, ale do závěrečné dvoustovky již nenastoupili. Není se čemu divit, vždyť oba den předtím absolvovali 3 ostré starty v 1. lize mužů a pauza mezi soustředěním a těmito dvojzávody tak činila pouze 1 den!