Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Strahově si Šimon doběhl pro dva nové velké osobáky, Vítek vylepšoval PB na 150 a Štěpán se radoval také dvakrát.

Sobotní dopoledne 26.1.2019 jsme investovali ke startům třech starších žáků na Přeborech Jihočeského kraje, které probíhaly v přetlakové hale na Strahově.

1trio.jpg

Velký den měl Šimon Kratochvíl, který nejdříve v závodě na 300 metrů vylepšil svoje osobní maximum mega vteřinovým zlepšením na dnešních 38,23 s. A aby toho nebylo málo, vylepšil si PB také na 150 m, kde zaběhl rovných 18,00 s. V této těžké kombinaci jistě velmi zajímavé časy! A myslím si, že dnes Šimon mohl odjíždět opravdu velmi spokojený.

1kratochvil.jpg

Vítek Vinduška měl přihlášenou kombinaci 60+ 150 m a na prvé trati si osobák sice nezlepšil, ale výkonem 7,58 s z minulého víkendu za ním zaostal o pouhou setinu. Škoda, že ho pořadatelé nenasadili do rozběhu s podobně kvalitními závodníky. Věřím, že dnes to na osobák bylo. Každopádně je tento výsledek pro mě velmi důležitou zprávou, že Víťa bude pod 7,6 s umět běhat stabilně. Sto padesát metrů je pro Vítka zatím asi ne až tak technicky zvládnutou disciplínou. Obzvláště v ostré halové zatáčce. I přesto si zde Vítek vylepšil osobák na 18,68 s a vidím zde do budoucna velký potenciál...až trochu zkoordinujeme pohyby těla devil.

1vinduska.jpg

Třetím do party dnes byl Štěpán Konvalina, jenž nastupoval stejně jako Vítek v závodech na 60 a 150 metrů. Na šedesátce si Štěpán vylepšil osobáček o setinu na 7,98 s. V závodě na 150 metrů potom na 19,25 s, a tak se mohl radovat dvojnásobně. U Štěpána se mi dnes líbilo, že dokáže už velmi hezky dotáhnout krok k odrazu (jak je vidět také na fotce), což dříve tolik nezvládal. Věřím, že až zvládneme pohyb rukou, opět bude stlačovat další setiny dolů.

1konvalina-s.jpg