Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Polabských závodech smršť osobních rekordů. Hamplík navíc s B limitem na Mistrovství Evropy do 22 let.

2. 5. 2019

Ve středu 1.5.2019 se v Kolíně uskutečnily tradiční Polabské závody, na nichž startovala prakticky celá naše tréninková skupina. Nejvíce startů jsme zaznamenali ve sprintu na 100 metrů.

Asi největší pozornost si zaslouží výkon Štěpána Hampla. Již v rozběhu se mu excelentně povedl start a na trati jsem jen tajil dech, protože to byl famózní výkon. Na první závod sezóny tedy opravdu něco nečekaného. Rozhodně se mi tak potvrdilo, že mírná změna a úprava tréninkového procesu již od podzimu, která vyvrcholila letošním jarním soustředěním, byla krokem správným směrem. Navíc se sešly i okolnosti, které ovlivnit nemůžeme a které nás v loňské sezóně dosti trápily. Mluvím zejména o větrných podmínkách, které byly tentokrát nakloněny našim barvám, protože foukl příjemný vítr do zad +1,0 m/s. Čas 10,48 s je jen 1 setinu za Štěpánovým osobákem. Stejný čas zaběhl Hamplík i v loňské sezóně ale až v červnu. tedy o měsíc později. Takže si myslím, že se můžeme cítit více než pozitivně. Bonbónkem a třešničkou na dortu je i fakt, že čas 10,48 s je také B limit pro Mistrovství Evropy do 22 let v letošním roce. 

6.jpg

Velmi dobrý vstup do sezóny se povedl i Standovi Jírovi, který ve stejném rozběhu předvedl 10,70 s jen 5 setin za svým loňským osobním rekordem. Nicméně Standovi se start z bloků nepovedl tak perfektně jako Štěpánovi. Přesto mě tento výkon opět utvrzuje, že příprava je a byla nastavena správně. Ve finále se Standa umístil na druhém místě hned za Štěpánem, a tak oba borci stáli na stupních vítězů při slavnostním vyhlašování.

2.jpg

Nový osobní rekord si hned v úvodu sezóny zaběhl Marek Řehák, který v rozběhu podal výkon 11,03 s, což je o setinu lepší než-li jeho loňský PB. Mára vypadal naprosto přesvědčivě a věřím, že tah na čas pod hranici 11 vteřin letos klapne podobně jako v halové sezóně úspěšný útok na hranici 7 vteřin na 60 m. 

5.jpg

Další výrazný výkon na této trati podala Jana Šafránková, která již v rozběhu přepisovala PB na 12,47 s, ale ve finále již nenašla žádnou konkurentku a její výsledek 12,40 s je opravdu kvalitním časem. Janička si na dráze vedla velmi sebevědomě a bylo na ní vidět, že má "vyvážený" projev. To se mi líbilo. Žádné zbytečné pohyby do stran. Možná jen v cíli trochu zbytečný efekt...zřejmě pro diváky na tribuně. laugh

4.jpg

Prakticky všichni dorostenci a žáci si na 100 metrů zaběhli nové osobní rekordy, z nichž ten "největší" zaznamenal Lukáš Soukal, když proťal cílovou pásku v čase 11,45 s. Navíc poté ještě pomáhal Šimonu Kratochvílovi v boji o nominaci na Letní olympiádu dětí a táhl mu závod na 300 m ,kde zaběhl taktéž osobáček 37,32 s. Šimon tohoto závodu dokonale využil a zaběhl si také osobák v hodnotě 38,28 s.

7.jpg

Další nové osobní rekordy na 100 m:

Šámal (11,63 s), Zákora (11,77 s), Vinduška (11,83 s), Konvalina T. (11,89 s), Sojka (11,99 s), Steklý (12,08 s), Synek (12,15 s), Kratochvíl (12,24 s), Severa (12,37 s), Konvalina Š. (12,73 s).

8.jpg

Nad překážkami tentokrát bojovali dva dorostenci. Pepa Šedivý měl trochu smůlu, protože jeho soupeři se k disciplíně nedostavili, a tak musel běže sám ve druhé dráze a další závodník běžel až v šesté dráze. Takže takový spíše tréninkový závod. Nicméně i tak jsme si ověřili, že "stodesítku", kterou běžel úplně poprvé, zaběhne bez problému na tři kroky. Čas 16,01 s je sice relativně dobrý, ale myslím, že Pepa má potenciál na daleko lepší časy.

Druhým dorostencem překážkářem byl Honza Brát, který byl nasazen do druhého běhu a zde si vedl opravdu dobře. Nejen že zaběhl velmi solidní čas 15,86 s, což je na premiéru nad "stodesítkovými ploty" bomba, ale určitě se rozplynuly jeho obavy, že nezaběhne mezery na 3 kroky. Navíc Honza velmi pěkně finišoval na cílové čáře, což je další známkou připravenosti.

13.jpg

Na doplňkové trati 300 m nastupovaly Róza Znamínková, která si zde zaběhla osobák v hodnotě 46,38 s a Kačka Tvrdá, jež zaběhla 42,58 s. Pro obě to byl hlavně test před sobotním prvním kolem dorostenek, na němž absolvují závod na 300 m překážek.

12.jpg

Čtyřstovka byla pro Tadeáše Krakuvčíka slibným testem před prvním plánovaným startem na 400 m překážek, který plánujeme. Tadeáš si vedl velmi dobře. Rozběhl svůj závod rychle a a ž v posledních metrech prohrál souboj s rivalem z Čáslavi. Výsledek 51,18 s je ale ve větrné loterii, která během závodu panovala, vcelku obstojný a už už se těším na překy. Celkově se Tadeáš umístil na 2. příčce.

9.jpg

Také Dan Bezucha bojoval na této trati jako lev. V druhém běhu zaběhl 54,10 s, což je nový osobáček.

10.jpg

V předprogramu startovalo trio starších žáků na 60 metrů a zde si kluci vedli báječně. Vítek Vinduška zaběhl nový osobák 7,37. Stejně jako Jirka Synek, který šokoval časem 7,57 s. Štěpán Konvalina také dokonale využil tohoto závodu, když zdolal 7,79 s.

1.jpg