Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na nové Slávii bylo hodně větrno.

V úterý 13.6.2017 jsme se vydali do Prahy na stadion ASK Slavie Praha odzávodit v rámci pražského přeboru družstev mládeže. Na tyto závody odcestovali 3 dorostenci. Kluci ve škole utekli jak se říká hrobníkovi z lopaty, protože všichni studují Stavebku v Kolíně, kde právě probíhá návštěva školní inspekce.

Na Slávii proběhla rekonstrukce tartanového povrchu a stadionu to přidalo na kráse. Bohužel krom nového povrchu nás přivítalo také dosti větrné počasí. Alespoň, že foukalo do zad. Nicméně až příliš a pocítili jsme to jak v trojskoku tak ve sprintu.

Právě v trojskokanském sektoru se druhým pokusem povedlo Jindrovi Semotamovi skočit kvalitních 12,86 m, ale podpora větru byla v nepovoleném rozsahu +3,1 m/s a výkon tak nejde uznat ani do republikových tabulek ani do osobních rekordů. Je ale dobře, že si Jindra dolétl takto daleko. Alespoň si tak vyzkoušel, jak to má vypadat.

Podobně na tom byl i Robin Martinek. Ten si však ve svém druhém pokusu poměrně špatně vyhodnotil situaci a pokus "zabalil" s dopadem na jednu nohu za 12,20 m. Každá zkušenost ale dobrá a obzvláště ponaučení v soutěži mimo bodování, kde máme možné pouze 3 pokusy, je potřeba dodělat všechny skoky! Na každý pád, jak jsem hodnotil hned po soutěži. V tomto období je rozhodně lepší odzávodit si 3 pokusy než se "plácat" doma na tréninku.

Třetím do party byl Honza Bouma, který si dal doplňkově start na 100 m. Škoda, že fouklo příliš moc do zad +2,2 m/s, protože jinak by to byl jistě osobák. Výkon 11,89 s je ale hodně slušný a věřím, že se Honzovi povede zaběhnout v regulérních podmínkách. Je to dobrý rychlostní test před nedělním kolem středočeského přeboru, kde Boumys nastoupí k závodu na 110 m překážek.

20170613_175905_024-1-.jpg