Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na ligovém kole v Novém Městě nad Metují si osobák na 100 m posunul Standa Jíra na vynikajících 10,73 s.

V sobotu 9.6.2018 jsme se vypravili do Nového Města nad Metují, kde se odehrálo 2. kolo I. ligy mužů a žen. Ačkoliv naše tréninková skupina zaznamenala ze zdravotních důvodů některé absence, zúčastnilo se celkem 7 svěřenců.

1jira.jpg

Největšího úspěchu dosáhl Standa Jíra, který si dokázal vylepšit svůj osobák na 100 m. Již v rozběhu vypadal jeho výkon velmi kvalitně (10,79 s) a ve finále dokázal ještě přitlačit na 10,73 s.  Krásný výjezd z bloků a práce s frekvencí. Moc hezký výkon a osobák jednoznačně zasloužený!

1jira1.jpg

Parťákem mu byl Štěpán Hampl, který rozběh vyhrál s vypuštěným závěrem za 10,84 s. Finálová bitva byla spíše již ve znamení celkové únavy z předchozích závodů, kterých bylo opravdu požehnaně. Takže výkon 10,73 s není pro mě nic neočekávaným. U obou kluků jsem hlavně rád, že jsou zdraví a mohou se dále připravovat na splnění limitu štafety 4x100 m na Mistrovství světa juniorů.

1hampl.jpg

Třetím sprinterem do party byl dnes Tadeáš Krakuvčík na 400 m. Teddy byl nalosován do nejrychlejšího běhu, ale až do vnější šesté dráhy. Tudíž mu nezbývalo nic jiného, než závod "nakopnout" protože jinak by ho soupeři dohnali po 100 metrech. Tadeáš to tedy rozběhl opravdu senzačně, ale po 250 metrech se přes něj převalili téměř všichni rivalové.  Výsledná čas 51,45 s je velmi kvalitní, ale myslím, že ho stál více sil, než osobák, který si zaběhl při krajských přeborech na Kladně před 14 dny.

1krakuvcik.jpg

Poslední sprinterské představení naší skupiny obstarala Róza Znamínková, když postoupila do B finále na 100 m. V něm se umístila na 4. místě za čas blizoučký PB (13,23 s) a v celkovém součtu se umístila na nečekaném 10. místě.

1znaminkova.jpg

Skokanský trojboj absolvoval Jindra Semotam. Nejdříve skok o tyči v dalším velmi kvalitním výkonu (410 cm). Poté rychlý přesun na dálku (632 cm) a trojskok (12,53 m). Nu, myslím, že toho Jindra má tak akorát "plný kyblík". Minulý víkend desetiboj, ve středu družstva mládeže....

1semotam1.jpg

Dnes ještě na úplný závěr nastoupil Jindra také v B štafetě 4x100 m a předávka s Tomášem Puczkem byla opravdu na velmi nakloněné hraně a dokonce musel Jindra padnout, aby zachránil úspěch štafety!

1semotam.jpg

Ve výšce startovali Tomáš Puczek a Štěpán Šanc. Oboje skákání se mi líbilo. V celkovém srovnání byl dnes lepší Tomáš za zdolaných 190 cm. Štěpán zdolal 185 cm, ale i on bral bodíky pro družstvo.

1puczek.jpg

1sanc.jpg