Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Dukle si SB na stovce vylepšil Marek Řehák a nový PB si na 200 m zaběhl Tadeáš Krakuvčík.

Ve čtvrtek 14.6.2018 se na pražské Julisce, tedy na stadionu Dukly Praha, kde se za týden uskuteční letošní Mistrovství ČR kategorií dorostu a juniorů, uskutečnilo 1. kolo pražského přeboru družstev mládeže. Mimo soutěž jsme se sem vydali se šesti členy naší skupiny.

Výborný výkon na 100 m předvedl Marek Řehák, když v protivětru -0,6 m/s zaběhl letošní výkon 11,22 s. Technicky se mi to moc líbilo a jen škoda, že počasí nepřálo více sprinterům, protože teplota kolem 18 °C a protivítr nebyla úplně šťastná kombinace.  Nicméně, jak jsem uvedl výše, výkon moc hezký a jsem si jistý, že za týden to bude ještě lepší.

1rehak.jpg

Osobní rekord si přepisoval Tadeáš Krakuvčík, který na dvojnásobné trati velmi dobře zazávodil v hodně silně nabitém poli soupeřů. Z tohoto závodu vytěžil krásný čas 23,37 s a může nás těšit, že týden před MČR dorostenců prokázal super rychlostní formu.

1kravcik.jpg

Třetí osobák přidal Tomáš Konvalina na 100 m, když zaběhl 12,03 s.  Asi by byl ještě více spokojenější, kdyby si osobák připsal také nad překážkami, jež absolvoval jako první start. Ale zde se mu podlomila noha na 10. překážce a závod sotva tak dokončil v čase 15,25 s. Rozhodně to ale neberu negativně. Ba naopak. Alespoň si Tomáš připomenul, že nad překážkami nesmí ztratit koncentraci ani na pouhou chvilinku.

1konvalina.jpg

Dalším třem borcům se zas až tolik nevedlo. Dálkař Tomáš Forman věděl již před soutěží, že jako startující mimo soutěž bude mít k dispozici pouze 3 pokusy. A bohužel se v těchto pokusech nedovedl "dostat na prkno". Ve výšce nastoupili junioři Tomáš Puczek a Štěpán Šanc, u nichž bylo hlavním cílem "osahat" si sektor před nastávajícím MČR.  Tomáš zdolal 182 cm a a Štěpán 176 cm. Za týden to kluci bude určitě hopsat lépe!