Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Czech Indoor Gala tři borci.

Ve středu3.2.2021 jsme se vypravili do Ostravy na Czech Indoor Gala, kam technický delegát z přihlášených závodníků na 60 m vybral také tři naše sprintery. Pro všechny to tak byla jedna z mála příležitostí si v letošní halové sezóně zazávodit. Pro mě je to důležitým momentem v naší práci a beru to zejména jako obrovskou psychologickou vzpruhu, motivaci a jakési příjemné narušení stereotypu letošní zimní sezóny.

Do finálového závodu se podařilo postoupit |Marku Řehákovi, který to však neměl vůbec jednoduché. V rozběhu totiž udělal celkem výraznou chybu hned na třetím kroku po startu a poté se musel hodně snažit, aby vše zachránil a z druhého místo v čase 7,04 s postoupil do finále. V něm se mu start již povedl mnohem lépe a byl z toho čas 7,02 s, kterým si vylepšil svůj letošní SB a zaostal tak za osobákem rovnou 1 desetinu. Na finále už bylo znatelné, jak hodně je znát výpadek přípravy v krytém prostředí. Holt rychlost v tomto závodním provedení prostě unavuje jinak než venku v elasťákách. Rozhodně jsme ale byli oba spokojení a naším cílem pro případné další závody, bude stlačit výkon pod 7 vteřin.

210203_hor_cig-11.jpg

Foto: Adolf Horsinka

 

Ve velmi dobrém světle se představil prvním rokem dorostenec Jirka Synek. Tomu start náramně sedl a první polovina trati byla opravdu velmi pohledná a rychlá. Potom, jak i sám Jirka zhodnotil, to bylo trochu "skákavé" a tím pádem to jaksi ztratilo tah vpřed. Každopádně za výkon 7,26 s se nemusíme rozhodně stydět. Je to halový osobák a od toho venkovního jen 1 setinu vzdálený. Nejdůležitějším momentem, který jsem však vnímal, bylo to, že Jirka po závodě necítil žádné omezení a bolest z letního zranění. Velkou měrou se tomu přičinila i jeho velká zodpovědnost, s kterou na každém tréninku i doma poctivě cvičí doporučené cviky.

Třetím do party byl v Ostravě Lukáš Soukal. Na startu se Lukyn moc dobře necítil. Z videa, které jsme si poté rozebírali to bylo patrné. Nicméně je to pro nás výzvou a momentem, na který se můžeme směřovat. Výkon 7,30 s ukazuje, že i s nepovedeným startem se dá běžet celkem svižně. Poté jsme si v tunelu ještě naordinovali v Lukášově případě pár rovinek se zátahem do finiše, a tak mám za to, že se Ostravská mise vyplatila.

20210204_185601.jpg