Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na 4.kole mladšího žactva dokázal Filip Moc vylepšit hned dva osobáky.

V pátek 2.9.2016 jsme absolvovali v Čáslavi, kterou dobře známe z jarního soustředění, poslední kolo letošního krajského přeboru mladšího žactva.

Do bojů o postup zasáhlo 9 mých svěřenců a dařilo se jim. Odměnou byly dobré výkony, osobní rekordy a také postup obou družstev do Krajského finále za 14 dní na Kladně.

Jednoznačně nejlépe se představil Filip Moc a to hned dvakrát. Nejdříve překonal svůj osobák ve skoku vysokém a zdolal krásných 155 cm a hned na to si v krikeťáku zlepšil osobák až za hranici 77 metrů! Výkony na mladšího žáka opravdu senzační.

Na překážkách si to mezi sebou rozdali Pepa Šedivý a Honza Brát, kteří nenašli ve startovním poli žádného soupeře a navíc shodně doběhli trať 60 m překážek v čase 10,36 s, což je jen pár setin za jejich osobáčky. Měl jsem velkou radost z toho, že to klukům tak parádně běhá a navíc je to i technicky moc hezké na pohled. Jste šikulové!

img_7331.jpg

 

 

 

V dálce bodovala velkými body Róza Znamínková s výkonem 418 cm a Jára Jarý za výkon 405 cm. Oba jen pár centimetrů od osobních maxim. Na šedesátce se do finálových bojů probojovali všichni z naší skupiny - Honza Brát, Mathias Peeters i Róza Znamínková.

 

img_7363.jpg

img_7408.jpg

 

 

 

Bojovný výkon předvedli kluci na 1500 m. Jak Kuba Bílek tak Jára Jarý se s touto tratí statečně popasovali a bodovali pro naše družstvo mladších žáků velkým přínosem. Nikdo jiný z kolíňáků nenašel odvahu na tuto distanci.

 

img_7380.jpg

 

Zajímavě se představil Pepa Šedivý na třístovce. Čas kolem 45 vteřin je pro mě obrovským překvapením...v kladném smyslu. Kde se v tom klukovi bere? wink Obdobně překvapivě si vedl i mimo body běžící starší žák, nová akvizice naší tréninkové skupiny, Honza Vilím. Na 60 m zdolal 7,91 s a 300 m za parádních 41,21 s. To jsou na úplného nováčka supr časy a navíc Honza zůstane v kategorii staršího žactva i příští rok.

 

img_7416.jpg

 

Nesmím zapomenout ani na Honzu Kopelenta, který byl dnes na prvních závodech. Nejlépe se mu vedlo ve vrhu koulí a i když výkon 6,40 m není zatím přímo oslňující, Honza zde přidal 4 cenné bodíky do celkového součtu našeho týmu a toho si vážím.

 

img_7398.jpg

 

 

 

 

 

Jednoznačně krásné odpoledne!