Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na 22.ročníku Osecké laťky se skákaly osobáky (Jarý 130 cm, Konvalina 150 cm, Hojda 158 cm, Bělka 165 cm).

V úterý 15.3.2016 proběhla ve Velkém Oseku tradiční výškařská soutěž základních škol Osecká laťka. Soutěž je zařazená do projektu Polabské výškařské tour a bylo tedy o co bojovat. Nejlepší závodníci ze všech čtyř závodů zařazených do Tour se představí ve velkém finále 1.5.2016 na Starém mostě v Kolíně. Naše tréninková skupina se představila v tom nejlepším světle: vítězství v každé kategorii!

Vítězství a zlatou medaili z Oseka si odvezl Jára Jarý z 6.třídy, který předvedl nový osobák 130 cm.

Stejný kousek se povedl i dalšímu svěřenci Adamu Hojdovi, který zvítězil nad všemi sedmáky a také si připsal nový osobák 158 cm.

V kategorii 8. tříd se na 3.místě umístil Tomáš Konvalina, který zdolal nový osobní rekord ve výšce 150 cm.

Ve stejné kategorii se představil Standa Bělka, který je novým objevem a členem naší tréninkové skupiny. V tomto závodě překonal 165 cm a po právu bral zlato. Tento výkon je naprosto senzační a doufejme, že se Standa již pevně zachytí v našich atletických sítích. laugh

V poslední kategorii 9.tříd jsme na stupních vítězů měli dva zástupce. Stříbrnou medaili vyskákal Jan Bouma za 165 cm a 1. místo sebral Tomáš Puczek, který se zde pokoušel o nový osobní rekord ve výšce 187 cm. Třetí pokus vypadal nejnadějněji, ale laťka se na stojanech nakonec neudržela. Tak snad příště. wink Každopádně i pokusy o překonání osobáčků se počítají hodně vysoko a jsou velmi důležitou součástí výkonnostního růstu každého skokana.