Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na 1. kole I.ligy mužů se na stovce blýskli Standa a Štěpán. Trojskok poprvé přes 13 m pro Robina.

V sobotu 13.5.2017 se v Hradci Králové uskutečnilo 1. kolo I. ligy mužů, kam patří i náš kolínský tým. Do bojů za A tým se dnes zapojilo také 6 borců z naší skupiny.

Senzačně se již při závodech na 100 m předvedli Štěpán Hampl i Standa Jíra. Již v rozběhu proťal pásku na prvním místě Štěpán v čase 10,72 s jen 9 setin za osobním rekordem. Standa naopak již v rozběhu přepisoval svoje PB na 10,99 s poprvé v kariéře pod 11 vteřin! Ačkoliv to byl vynikající výkon, postupový klíč pro finále A byl tvrdý a z rozběhů se do souboje nejrychlejších sprinterů probili pouze první dva. Standa na 3. místě v rozběhu postoupil do B finále.

hampl-jira.jpg

Nakonec jsme ale nemuseli litovat, neboť i B finále bylo strhujícím soubojem, který nakonec Standu dotlačil k dalšímu neuvěřitelnému času 10,96 s. Prostě žůžo dobrodrůžo! Pohádka....

Štěpán Hampl zaklekl ve finále A do bloků v prostřední dráze nasazený jako největší favorit. S touto rolí se popasoval suverénně a když jsem se z výsledků dozvěděl, že zaběhl čas 10,52 s, nemohl jsem to dobrou následující hodinku rozdýchat. Čekal jsem rychlý čas, ale tohle? Nový osobák i kolínský historický rekord v kategorii mužů a samozřejmě také juniorů. Na dvoustovce, která se běžela již za mírného ochlazení a deště, předvedl Hamplík solidních 21,94 s.

V trojskoku si již delší dobu brousil zuby na pokoření 13 metrové hranice Robin Martinek. Dnes to lítalo opět velmi těsně, ale nakonec až v šesté poslední sérii dolétl na 13,10 m a my jsme mohli znovu oslavovat OR.

Dobře se tentokrát popasoval v tyčkařském sektoru Jindra Semotam, který již delší dobu nezdolal 4 metry. Průběh v dnešní soutěži nebyl sice křišťálově čistý, ale 400 cm se na stojanech udrželo na 3. pokus a to je rozhodující. Jindro, moc gratuluju!

semotam.jpg

Tadeáš Krakuvčík si po týden starém osobáku na 400 m chtěl na této distanci osobák znovu vylepšit. Svůj závod rozběhl velmi odvážně. Až posledních 50 metrů před cílem začaly nohy brutálně tuhnout, ale výsledný čas 51,46 s je jen 1 setinu za osobákem a to si myslím, že rozhodně stojí za pochvalu.

20170513_131548.jpg