Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR žactva je za námi: národní rekord krátké štafety, oddílový dlouhé štafety, 4.místo Řeháka, 6.místo Krakuvčíka.

O víkendu 17.-18.9.2016 jsme v dešti a mlze ubíjeném atletickém stadionu Na Střelnici v Jablonci nad Nisou absolvovali Mistrovství ČR žactva.

V sobotním programu se jako první představil ve skoku o tyči Jirka Šámal. Vyrovnal si zde osobní maximum 260 cm a umístil se tak na 14. místě.

img_8621.jpg

Jako další člen naší tréninkové skupiny zaklekl do bloků nad krátkými překážkami Tomáš Konvalina. Trať 100m překážek zaběhl poprvé pod 15 vteřin (14,95 s) a měli jsme spolu obrovskou radost, ačkoliv to celkově v nabité konkurenci o rok starších soupeřů znamenalo 20. příčku. Pro nás je ale osobáček tím nejcennějším, co jsme si z tohoto závodu odnesli.

img_8653.jpg

V odpoledním bloku startoval Marek Řehák na sprintu 60 m, kde bohužel celkem solidním výkonem 7,47 s obsadil první nepostupovou pozici do finálového klání a odnesl si tak celkové 9. místo.

Poté se na start závodu 800 m postavil Tadeáš Krakvučík, který si časem blízkým osobnímu rekordu (2:06,12) pojistil nedělní finále. Pro Tadeáše byl program MČR dosti nabitý, neboť 2 hodiny nato startoval v závodě na 300 m, kde zaběhl solidních 38,55 s, což znamenalo první nepostupovou příčku do nedělního finále a celkově tedy 9. pozici na této trati. Na třístovce závodil také Marek Řehák, jemuž však tento start nevyšel podle představ a výkonem 39,16 s se umístil na 17. místě.

V podvečerním programu nastoupila k bojům i děvčata nominovaná do štafet na 4x60 m. "Béčková" sestava měla i Rózu Znamínkovou a Janu Šafránkovou. Holky se tak poprvé oťukávaly na mistrovském oválu. 18. příčka za 32,92 s není ostudou.

Jednoznačným vyvrcholením sobotního programu byl start našeho kvarteta Řehák, Krakuvčík, Fiala, Holub v závodě na 4x60 m. Naše štafeta protnula cílovou pásku suverénně jako první a navíc se na časomíře zastavil čas 27,16 s, což je nový český rekord!

img_8800.jpg

V neděli jsme na stadion odjížděli brzo ráno a jako první start jsme očekávali finálový souboj Tadeáše Krakuvčíka na osmistovce. V rychlém závodě se Tadeáš dokázal udržet v tempu svého osobáčku a nakonec z toho bylo nádherné 6. místo na Mistrovství ČR. Gratulace!

img_8702.jpg

Chuť po asi ne zcela dle představ probíhajících startech v sobotních sprintech si chtěl spravit Marek Řehák v běhu na 150 m. A povedlo se! V rozběhu nejdříve bezpečně postoupil z druhé příčky do finále časem 17,62 s a poté dokázal ve finálovém závodu vybojovat dosud své nejlepší umístění na Mistrovském závodě. Cílem prolétl na 4. pozici a časem 17,65 s potvrdil, že má rychlost v nohách.

img_8821.jpg

V úplném závěru Mistrovství ČR jsme obsadili kvarteta v závodech na 4x300 m. Nejprve se představila děvčata. Jana Šafránková běžela v "áčkové" sestavě, která obsadila výslednou 21. příčku. Róza Znamínková a Šárka Havlová běžely B štafetu, která finišovala v těsném "závěsu" na 22. příčce. Vzhledem k tomu, že holky trénují prakticky teprve čtvrt roku, byly pro ně starty na MČR ve štafetách prvním seznámením s takovou akcí a velkými zkušenostmi do budoucna.

V chlapeckých závodech jsme věděli, že kvarteto A štafety Šmahel, Krakuvčík, Řehák a Holub bude bojovat o medaile. To se i potvrdilo, když kluci doběhli na 2. místě v novém oddílovém rekordu 2:33,41. Druhá štafeta Höfner, Šámal, Konvalina a Fiala se dokázala umístit na 13. pozici v solidním čase 2:42,18.

img_8907.jpg