Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR dorostenců 1.den: 2x zlato, 1 osobák, další umístění (5., 7., 8., 9., 12., 13., 14.) - co víc si přát?...

V sobotu 25.6.2016 se v Třinci uskutečnilo první den Mistrovství ČR dorostenců na dráze. Závody za poměrně urputného slunečného počasí probíhaly prakticky celý den od 10 do 19 hodin.

Ve sprintu na 100 m jsme měli velké želízko v podobě Štěpána Hampla, který jasně postoupil z rozběhu časem 11,06  s do finále. Naopak neočekávaně se do finálového závodu probil Standa Jíra, který časem 11,54 s bral poslední postupové místo. Ve finále se Štěpán Hampl sice nedokázal za ukrutného protivětru -2,5 m/s dostat pod hranici 11 vteřin (11,04s), ale vítězství v Mistrovství ČR je jednoznačným úspěchem, obzvláště když zde Štěpán obhajoval loňské prvenství. Velmi mě také těší úspěch v podobě účasti dvou svěřenců ve finále tohoto sprintu a to díky Standovi Jírovi, který zde obsadil 8. příčku za čas 11,61 s.

Nad krátkými překážkami se velmi slušně představil Honza Bouma. Bohužel opět v nepříznivém protivětru -1,6 m/s zaběhl kvalitních 15,58 s, což na finále nestačilo. Avšak za tento výkon jsme naprosto spokojení a celková 14. pozice umístění na MČR je absolutním úspěchem.

Ve skoku o tyči si trochu smůly vybral Jindra Semotam. Po náročné jarní sezóně, která byla  více než dost opepřena úspěchy ve školních soutěžích Poháru rozhlasu a atletickém čtyřboji, se bohužel nezadařilo. Celkové 7.místo za 375 cm je sice nádherným úspěchem, ale pro Jindru v daném okamžiku zklamání.

Ve skoku vysokém jsem do bojů postavil 3 borce. Tomáš Puczek a Pepa Bernat se představili v celkem dobrém světle, když oba překonali slušných 182 cm a obsadili 12. resp. 13.místo. Při zdravotních obtížích, které kluky provázely, je to dobrý výsledek. Nejlepší výkony však podal Štěpán Šanc. V celkovém pořadí klasifikován na 5.místě za výkon 192 cm jen 1 cm od osobáku. Na 195 cm absolvoval Štěpán úžasné pokusy. Obzvláště 2. pokus byl kolem 2 metrů. Avšak mladická netrpělivost stála Štěpána rekordní zápis. Nicméně já i Štěpán jsme měli z dnešního závodu absolutně dobré pocity a to je důležité. Pro tyhle adrenalinové chvíle se mi líbí být trenérem mých svěřenců!

Nečekaný výkon podal pár okamžiků poté Robin Martinek ve skoku dalekém. Hned v první sérii dolétl na 639 cm, což je o více než 20 cm vylepšení nového osobáku. Celkové 9. místo na Mistrovství ČR je v tomto případě opravdu neočekávaným výsledkem. Senzace!

Ty největší nervy však přišly až po delší odmlce a bouřkové přeháňce a to v závodech štafet na 4x100 m. V prvním běhu dorostenců nastoupilo kvarteto Standa Jíra, Marek Řehák, Dominik Holub a Štěpán Hampl. Ačkoliv to při rozcvičování nevypadalo kdovíjak senzačně, dokázali kluci zaběhnout úctyhodných 43,05 s, což je jen 2 setiny za oddílovým rekordem mužů vytvořeným v loňské sezóně.  Po právu za tento čas brali zlaté medaile a radost z úspěch jim umocnila i mistrovská trička.

Druhá "B" štafeta Šanc, Bouma, Bezucha a Martinek bohužel do cíle nedoběhla, a pro kluky to bylo velké zklamání. Ale i pro tyto závodníky byl tento závod velkou zkušeností pod tlakem a doufám, že z tohoto závodu poučí!

img_4611.jpg