Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liga v Kolíně přinesla Janče dva oddílové rekordy.

Sobota 22.6.2019 patřila na našem kolínském stadionu 3. kolu soutěže družstev mužů a žen I. ligy. Počasí se náramně vydařilo. Velmi vyrovnanou formu předvedl Štěpán Hampl, když ve finálovém závodě mužů na 100 metrů zaběhl 10,59 s. Soutěž vyhrál, ale daleko důležitějším faktem bylo pro nás právě to, že v letošní sezóně běhá Hamplík vyrovnaně. Pocitově se mi jeho výkon líbil a vyzdvihuji zejména rytmickou práci nohou v druhé části trati. Nyní nás čeká kratší vložené mezisoutěžní období a poté už hurá na ME do 22 let!

Na sto metrech jsme mohli oslavovat v závodě žen. Zde již v rozběhu naznačila Jana Šafránková, že je dobře připravená, když v protivětru -1,1 m/s zaběhla kvalitně 12,35 s. Ve finále už tolik nefoukalo (-0,5 m/s), i když do ideálních hladin to mělo ještě daleko. Přesto se Janče podařilo časomíru zastavit na neuvěřitelných 12,20 s. Veeeliká gratulace. Hezká práce paží, udržená nakloněná poloha trupu po startu, prostě máloco lze vytknout. Naopak! Musíme zdůraznit fakt, že tímto časem prolomila oddílový rekord na této trati, který doposud držela Helena Jiranová. Dnešní výkon znamenal pro Janu navíc kvalitní druhé místo v soutěži sprinterek na 100 metrů.

1safrankova.jpg

20190622_124653.jpg

Na stovce se hranici osobního maxima přiblížila i Róza Znamínková. Nakonec však za PB zaostala o pouhou setinku, když zaběhla dnešních 13,19 s. Přesto jsem naprosto spokojený. A nakonec při závěrečných štafetách mohla být i sama Róza, protože v kvartetu dorostenek dokázaly Kristýna Šlehubrová, Lenka Novotná, Róza Znamínková a Jana Šafránková pokořit další oddílový rekord. Tentokrát 4x100 m dorostenek, které má ode dnešního dne hodnotu 49,04 s.

Posledním zástupcem naší skupiny byl v dnešním dnu Tadeáš Krakuvčík, který běžel závod na 400 metrů.  Po předchozí "letní" angíně a 3 denním školním výletu to nebylo zas až tolik k zahození. Doufejme ale, že na Mistrovství ČR, které nás čeká již za týden v Olomouci, podá Teddy trochu svižnější výkon než dnešních 51,40 s. Tímto výkonem dnes Tadeáš obsadil kvalitní 3. příčku.