Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krasojízda na šampionátu pokračovala i v neděli. Štěpán v kolínském rekordu stříbrný na 200 m.

V neděli 25.6.2017 jsme nastoupili k druhému dnu na MČR dorostenců a juniorů a moji svěřenci si na mě připravili další krásné zážitky.

Ve výškařském sektoru se dobře dařilo Tomáši Puczkovi, který si mezi dorostenci poradil se 189 cm a mohl tak zkoušet laťku na novém osobáku 193 cm. I když se to nepovedlo, odvezl si z mistrovství hodně ceněné 6. místo.

img_2907.jpg

Do finálového boje na 400 m postoupil ze sobotních rozběhů Tadeáš Krakuvčík a jelikož postupoval osmým časem, byl připraven zabojovat o jakékoliv umístění. Perfektně to rozběhl, ale v silné finálové bitvě mu soupeři nedali nic zadarmo. Nakonec ale dokázal Teddy porazit alespoň jednoho konkurenta a umístil se na 7. místě v čase 51,57 s a to je výsledek, který mě potěšil.

img_2928.jpg

V trojskokanském sektoru dorostenců se prezentovali Jindra Semotam a Robin Martinek.

img_2948.jpg

Jindra se po zdolaných 12,47 m umístil na 9. příčce a ve třetí sérii mu postup do finálového souboje "vyfoukl" právě Robin, kterému se v soutěži povedlo zapsat nejlépe 13,12 m, což v porovnání znamenalo konečné 5. místo. Pro Bobina to bylo po sobotní dálkařské soutěži další skvělé umístění na MČR.

img_2965.jpg

Hodně dobře se na mistrovství připravil Štěpán Hampl. Včera očekávaně ovládl závod na 100 m juniorů a v nedělním programu ho čekala dvojnásobná trať, kde jeho vyhlídky nebyly tak jednoznačné, neboť zde panuje velká konkurence. Z rozběhu se Štěpánovi podařilo postoupit velmi kvalitním časem 21,63 s s velkým  větrem v zádech +3,8 m/s. Finálová bitva byla už ale opravdu o souboji těch nejlepších a v ní se Hamplík vybičoval k super výkonu 21,56 s, když podlehl pouze absolutnímu favoritu soutěže Jiřímu Polákovi z Českých Budějovic. Navíc podpora větru v tomto závodu byla +2,0 m/s, což znamená, že výkon lze uznat v tabulkách i jako nový osobák a také nový historický kolínský rekord mužů. Krásná stříbrná tečka za vydařeným mistrovstvím ČR!

img_2891.jpg