Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kluci ve školních dresech při Středoškolském atletickém poháru.

Tradičně v druhé polovině září probíhají v celé republice okresní kola Středoškolského atletického poháru. I letos se členové naší skupiny postavili do týmů svých středních škol a v rámci okresů Kolín v úterý 19.9. a následně okresního kola Kutné Hora pořádaného ve čtvrtek 21.9.2023 v Čáslavi bojovali za barvy svých škol.

logo-2017.png

V úterním okresním kole v Kolíně se dobře vedlo Lukáši Sauerovi, který na 60 metrů zaběhl nový osobní rekord 7,49 s a v barvách své Střední školy podnikání Kolín se umístil na 3. místě v této disciplíně, což jako "prvák" je jistě dobrou devizou. Lukyn nejprve vyzkoušel trefit start, což ale bylo vyhodnoceno jako ulití. Na těchto závodech, se ale za první ulití nevylučuje, a tak si Lukáš zaklekl do bloků ještě jednou. Napodruhé se mu start již povedlo z mého pohledu velmi dobře. Rozhodně je tento výkon dobrou vizitkou i signálem před blížícím se Mistrovstvím ČR družstev žáků, kde bude Lukáš bojovat se svými týmovými kolegy na konci září o nejcennější příčky mezi nejlepšími družstvy z ČR.

1sauer.jpg

Ve čtvrtek následně bojovali kluci v Čáslavi v tamním okresním kole Kutné hory. Dobře si vedl na 60 metrů Franta Hanč, který se na 4 setinky přiblížil osobnímu rekordu, když zaběhl 7,42 s. Franta následně běžel ještě štafetu za svoji SOŠ průmyslovou v Kutné Hoře a skákal do dálky, kde však výkon 538 cm je očekávaným vzhledem k tomu, že dálku nikterak netrénujeme. Rozhodně ale pozitivně kvitují, že Franta na skok do dálky nastoupil, protože právě tato soutěž je pro nás ideální příležitostí si tyto doplňkové disciplíny zkoušet. Beru to jako výborný doplněk. Nicméně borci z této školy nakonec celé utkání vyhráli a postoupili do krajského kola, které se uskuteční za týden v Kolíně.

1hanc.jpg

Na závěr letošní sezóny našel v sobě dosti odhodlání Jirka Synek k vyzkoušení závodu na 400 metrů, za což jsem ho následně pochválil. Před závodem jsme si plánovali mezičas a rozběhnutí závodu na dvoustovce za 24 vteřin, což se však nepovedlo, neboť na protirovince foukal čerstvý proťák. I přesto Jirka doběhl v mezičase 24,9 s do cíle za 51,30 s, což tempu odpovídá. A je tedy dobrou známkou, že dokázal udržet nastavené tempo závodu až do cíle celého závodu. Každopádně jsem rád, že jsme tento nejdelší sprint zkusili a věřím, že i v budoucnu to bude jednou z cest, díky níž budeme následně zvyšovat výkonnost na nejkratších sprintech. Jirka tak přispěl svému Gymnáziu Jiřího Ortena Kutná Hora k celkové 3. příčce.

1synek.jpg

Do týmu Gymnázia z kutné Hory patřil rovněž i Martin Hovorka, který nastoupil ve výšce (142 cm) a bojoval také v závěrečné štafetě na 4x200 metrů.

1hovorka.jpg