Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kladenské přebory dorostu a juniorů: 11 medailí, návrat Hamplíka, potvrzení Standy a hodně kvalitní čtvrtkařský osobák Teddyho.

V sobotu 26.5.2018 se na kladenském atletickém stadionu na Sletišti uskutečnil dráhový přebor kategorií dorostu a juniorů a něm se představila také naše početná tréninková skupina.

1.jpg

Na začátku programu se představil Tomáš Konvalina na 110 m překážek. Od poloviny trati začal vést nad svým největším konkurentem Škrlandem z Berouna a vypadalo to na čas pod 15 vteřin. Zaváhání na došlapu za poslední překážkou však Toma o tento triumf připravilo a cílová kamera mu určila výkon 15,21 s. To sice není osobák, ale byla z toho stříbrná medaile a pro mě je to kvalitní výkon a zejména můžeme dále těžit z poznatků z toho závodů v dalších trénincích a víme, na co se zaměřit. 

1konvalina.jpg

Jindra Semotam ve stejnou chvíli zahajoval závod ve skoku do dálky. Celkově to byla příjemná soutěž bez zbytečného čekání, což jsme v úporném vedru velmi ocenili. Nejdelší pokus měl hodnotu 632 cm, což je týden před mistrovstvím ve vícebojích slušný výkon navíc se stříbrnou příchutí za druhé místo mezi juniory. Jindra si poté ještě absolvoval soutěž v oštěpu, kde byl třetí za 41,77 m a v trojskoku (12,28 m), kde se však pro malý počet závodníků tituly neudělovaly.

1semotam.jpg

Velkou radost jsem měl z Hamplíka. Štěpán si zdá se urovnal v hlavě svoje priority a také to, že atletika je sport, kde je potřeba přijímat nejen výhry ale i porážky. A dnes to na něm bylo opravdu hodně znát. V těsném souboji s Matějem Krskem z Kladna zvítězil v novém SB 10,61 s a když se tento výkon dozvěděl rozjasnil se mu úsměv od ucha k uchu a to byl ten moment, kdy jsem si řekl, že "Hamplík je zpátky". 

Ve stejném závodě finišoval na třetím místě Standa Jíra,který svým výkonem 10,84 s potvrdil svoje letošní raketové zlepšení a právem za tento čas bral v nabité konkurenci třetí příčku.

1hampl-jira.jpg

Marku Řehákovi na stejné trati mezi dorostenci silně nepřálo počasí. V obrovském protivětru -2,2 m/s zaběhl 11,34 s a tudíž je pro mě tento výkon v letošní sezóně prozatím nejcennější. Mezi dorosty nenašel Mára konkurenta o odnesl si zlatou medaili. Poté si vyzkoušel ještě doplňkově závod v hodu oštěpem, kde zaznamenal celkem solidní výkon 33,97 m.

1rehak.jpg

Hodně velký posun na poli osobních rekordů zaznamenal v Kladně Tadeáš Krakuvčík, který startoval na 400 m. Po skvělých ukazatelích v přípravě si konečně troufl to rozpálit již od samého začátku a hodně se mu to vyplatilo. Poprvé v životě totiž zaběhl čas pod 51 vteřin (50,96 s) a samozřejmě za něj bral zlatou medaili.

1krakuvcik1.jpg

Na čtyřstovce s překážkami mezi juniory zaklekl do bloků Dan Bezucha. I on sám po závodě poznamenal, že skákal zbytečně vysoko nad překážkami a na konečném výkonu to bylo znát (59,44 s). Ale velký aplaus si přesto vysloužil od celé tribuny, protože jeho souboj a dotahování kladenského Heráka působilo opravdu famózně.

1bezucha.jpg

Ve výšce potvrdil svoji výkonnost Tomáš Puczek (190 cm). Díky nízkému počtu přihlášených juniorů (v soutěži byl nahlášen pouze Půca), byl nakonec vyhlášen přebor pouze pro kategorii mužů a tu dokázal Tomáš vyhrát a získal tak zlatou medaili. V doplňkovém hodu oštěpem se mu podařilo absolvovat 39,10 m, což je jen 20 cm od jeho osobáku os o 100 gramů lehčím oštěpem.

Standa Bělka sice ze skoku vysokého vytěžil stříbrnou medaili, ale výkon 165 cm mu nejspíš mnoho radosti nepřinesl.

V dálce mezi dorostenci se na stříbrné pozici umístil Tomáš Forman, když skočil 570 cm. Až posledním pokusem se dokázal Tomáš zlepšit, aby si mohl tuto medaili z Kladna odvézt. 

1forman.jpg