Jdi na obsah Jdi na menu
 


Junioři, dorostenci i dorostenky míří po suverénním vítězství v krajském přeboru do semifinále Mistrovství ČR.

Ve Vlašimi se ve středu 29.8.2018 uskutečnilo letošní 3. poslední kolo krajského přeboru soutěže mládežnických družstev. Našim se podařilo ovládnout krajský přebor ve třech ze 4 kategorií, když družstva juniorů, dorostenců a dorostenek suverénně ovládla své kategorie. Dalším stupněm soutěže je Mistrovství Čech (tj. semifinále MČR), které se uskuteční 15.9.. ...a to bude již jinčý kafíčko, protože zde budeme bojovat s vítězi krajských přeborů celého Česka o pouhých 5 postupových příček do finále MČR.

1.jpg

Dámy mají přednost, a proto se bude jako prvnímu členu naší tréninkové skupiny věnovat jediné dívce, která naši skupinu dnes reprezentovala. Byla jí Jana Šafránková. Ta si krom obligátní 100 m trati, kterou ve své kategorii suverénně ovládla a vyhrála tento závod v čase 13,04 s v protivětru -1,9 m/s, dnes naordinovala také soutěž ve skoku vysokém, v němž už více než rok nezávodila. Byl z toho sympatický výkon za 140 cm a druhé místo. Pro své družstvo dnes Janča zapsala celkem 16 bodů.

1safrankova.jpg

Velice dobrý projev si na 800 m trati dnes odnesl Tadeáš Krakuvčík, jenž nastupoval mezi dorostenci a za výkon 2:03,27 bral 2. příčku. 

1krakuvcik.jpg

Ve velkém proťáku -1,7 m/s běžel po prázdninové pauze 110 m překážek Tomáš Konvalina v čase 15,84 s a svůj závod vyhrál. Bylo vidět, že protivítr ve spojení tréninkové absence je dosti znát, a tak jsem byl alespoň spokojený, že Tomáš svou trať zvládl bez kolize až do cíle vcelku hezky rytmicky.

1konvalina.jpg

Kvalitní výkon předvedl ve výšce také Stanislav Bělka, když zdolal 181 cm, což je jeho letošní venkovní "season best".

1belka.jpg

Sto metrů juniorů absolvoval Daniel Bezucha, který musel prokázat obrovské silové schopnosti, neboť jeho závod na této trati opanoval obrovský protivítr o hodnotě -3,9 m/s, v němž Dan zaběhl výkon 12,36 s. Na čtvrtce se již ale ukázala týdenní pauza, která následovala po soustředění a v níž Béza absolvoval "vodáckou přípravu", takže výkon 56,07 s je tomu zcela adekvátní.

1bezucha.jpg

Ve štafetě na 4x100 m jsme testovali připravenost naší historicky nejrychlejší klubové štafety ve složení Marek Řehák, Dominik Holub, Standa Jíra a Štěpán Hampl. Kluci opět předvedli senzační čas 41,63 s, což je po jejich výkonu z MČR dospělých (41,44 s) druhým nejrychlejším během štafety v našem oddílu. Kvarteto tak prakticky v sólo závodě předvedlo, že se dovede vybičovat ke skvělému výkonu i na menších závodech. Samozřejmě hnací silou dnes byla zejména touha po překonání národního rekordu, ale pro mě je cenné i zjištění, že po některých ne zcela excelentních předávkách, se může tým vyšplhat k tak rychlému času. Jen tak dál! O víkendu na MČR do 22 let bude atmosféra daleko víc burcující a snad se povede další skvělý "zářez".

Ve výšce juniorů se povedlo nasbírat obrovská porce bodíků. Tomáš Puczek vyhrál výkonem 187 cm a na 193 cm si myslím naše snažení zhatil zejména malý vlašimský sektor včetně rozběhu i dopadové plochy. Půca přidával body také v tyčce (240 cm 6 bodů) a oštěpu (27,91 m 3 body).

1puczek.jpg

Štěpán Šanc ve výšce zdolal 181 cm (7 bodů) a v dálce v dálce přidal 597 cm (5 bodů).

1sanc.jpg

Lukáš Pošík si ve skoku vysokém připsal vyrovnané osobní maximum za výkon 165 cm, 240 cm zapsal v tyčce a 528 cm skočil v dálkařském sektoru.

1posik.jpg

Jindra Semotam sice dnes ve větrné tyčařské loterii nezdolal svoji základní výšku na 340 cm, ale v dálce si chuť spravil výkonem blízkým osobnímu rekordu, když zdolal 634 cm a soutěž juniorů vyhrál.

1semotam.jpg