Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je za námi letošní ligová soutěž. V Jablonci se v rychlém světle předvedli Hamplík, Standa a Janča.

V sobotu 25.8.2018 se v Jablonci nad Nisou uskutečnilo 4. tedy poslední kolo letošního ročníku I. národní ligy družstev mužů a žen. Škoda jen, že počasí bylo tzv. typicky jablonecké...takže vítr, chladno, nějaká ta sprška...no nic moc.

Za naše týmy nastoupili na trati 100 m Štěpán Hampl, kterému se již v rozběhu podařilo dosáhnout kvalitního času 10,68 s, jenž svedl ve finálovém závodě stáhnout na 10,60 s a 2. příčku. 

1hampl.jpg

Standa Jíra se po rozběhovém čase 10,93 s dokázal ve finále velmi kvalitně přiblížit osobnímu maximu svým výkonem 10,78 s, když finišoval na 4. místě.

1jira.jpg

Marek Řehák dokázal postoupit do Béčkového finále a v něm podal výkon 11,19 s, což je po středeční Velké ceně Kolína velkým zlepšením a týden před MČR "dvaadvacítek" to zní velmi dobře. Vypadá to, že i z Máry konečně již opadavá únava z letního soustředění.

1rehak.jpg

Jana Šafránková mezi ženami excelovala. Nejprve vyhrála svůj rozběh v čase 12,60 s a poté v A finále vybojovala 12,52 s, což je senzační forma potvrzená 4. příčkou.

1safrankoa1.jpg

Róza Znamínková na stejné trati zaběhla 13,54 s, což na osobák ani finálovou účast nestačilo, ale myslím, že si to Róza vynahradila ve sprinterské štafetě, které pomohla k 8. místu.

1znaminkova.jpg

Ve skoku o tyči zdolal Jindra Semotam 381 cm, což stačilo na dělené 5. místo a tedy jeho nejlepší umístění v letošním ligovém ročníku.

1semotam.jpg

Ve výšce si 186 cm zapsal Tomáš Puczek a nutno podotknout, že větrná loterie měla na tomto výkonu velký podíl. Celkově to znamenalo 6. místo.

1puczek.jpg

I Štěpán Šanc si ve výškařském sektoru odnesl body pro náš mančaft, když za 181 cm bral 9. příčku. Oba výškaři bojovali také ve štafetě na 4x100m, když finišovali na 8. příčce.

1sanc.jpg

Na 400 m zaklekl do bloků Tadeáš Krakuvčík, který by však nasazen v první dráze nejsilnějšího rozběhu asi více ocenil některou z prostředních drah druhého slabšího běhu, Výkon 52,56 s dnes nebyl oceněn body pro družstvo. Naopak velké bodové příděly zaregistroval Teddy v obou štafetách (4x100 m 8. místo, 4x400 m 5. místo).

 

Na závěr programu se pokoušela juniorská štafeta Řehák - Holub - Jíra - Hampl o zaběhnutí rychlého času, který by znamenal překonání národního juniorského rekordu. Dnes to v Jablonci bohužel nevyšlo, ale časem 42,07 s opět kluci předvedli, že jsou hodně rychlí. Předávky se mi dnes po technické stránce líbily, ale myslím, že největší rezervu jsme měli na prvních dvou úsecích. Až se to ale klukům opět rozběhá a teploty budou vyšší než dnešních 17°C, tak to musí klapnout. Velikou pochvalu zaslouží předávka mezi Standou a Štěpánem. Ta byla opravdu luxusní. Nevěště hlavu, kluci! Důvěra ve vlastní síly je tou nejdůležitější částí Vašeho výkonu.

Ve velmi dobrém světle se předvedly i holky. V rámci přípravy na start na MČR do 22 let, jsme se zaměřili také na seběhání štafety v této věkové kategorii. A myslíj, že dnešní výkon jasně potvrdil, že cesta je to správná. Štafeta ve složení Novotná - Pražáková - Šlehubrová - Šafránková dnešní závod ukončila na 2. příčce výkonem 49,86 s. Tímto výkonem ale i samotným technickým vyzněním všech předávek dnes holky jasně ukázaly, že mohou na výše zmíněném MČR usilovat o umístění do elitní pětce.