Jdi na obsah Jdi na menu
 


Janča podruhé pod 7,80 s, Tadeáš a Lukáš nové PB na 200 m (foto J.Kottas).

Sobotní odpoledne 26.1.2019 jsem se přemístil ze Strahova na Stromovku, abych tam mohl sledovat svoje svěřence z kategorie dorostenců. A i zde se urodily nové osobáky a zajímavé výkony.

Na šedesátce nastupovala Janča Šafránková, s kterou jsme tento start zvolili s ohledem na fakt, že v příštím týdnu bude na lyžích, spíš jako náhradu tréninku. Janička se dnes na nějaký super výkon necítila a dle vlastních slov by byla ráda za cokoliv pod 7,90 s. Ani já jsem dopředu optimismem nehýřil, protože, jak popsáno výše, šlo spíše o doplňkový start a s tímto vědomím jsme do toho také šli. Nakonec se ale ukázalo, že naše pocity byly absolutně mylné, protože Jana zaběhla další senzační výkon 7,79 s. Jen pouhou setinu za svým 4 dny starým osobním rekordem! 

1safrankova1.jpg

Lukáši Soukalovi se tentokrát start na 60 m vůbec nepovedl. I když při rozcvičování měl starty famózní, v závodě už jej nepředvedl. Prostě to "netrefil" a začal se v blocích cukat. Na samotný výstřel byl poté už tolik mimo koncentraci, že to nestačilo na lepší čas než 7,46 s. Ale i chybami se učíme a je potřeba se z nich poučit. Každopádně to Lukymu nevzalo vítr z plachet, protože na dvoustovce si doběhl pro nový osobák 23,37 s a jsem rád, že krom radosti z nového OR, měl Lukáš také radost z toho, že se mu povedlo dobře technicky vyběhnout zatáčku.

1soukal.jpg

Tadeáš Zákora startoval na 200 m také. Zvolil pouze start v jedné disciplíně, aby se mohl koncentrovat čistě na ni. Každopádně se mu to vyplatilo a i on měl radost nejen z PB 23,77 s, ale i ze svého běhu jako celku. To vnímám jako velmi důležité. Je dobré, když si dokážete svůj výkon vyhodnotit nejen po stránce čísel a rekordů...

1zakora.jpg