Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jana Šafránková druhá na 100 yardů v Poděbradech.

Ve čtvrtek 7.9.2023 se v Poděbradech v rámci slavnostního otevření nového sportovního komplexu uskutečnil exhibiční mítínk "100 yardů Poděbrady". Pořadatelé si od něj slibovali překonání českého rekordu, ke kterému nakonec nebylo zas až tak daleko zejména v kategorii mužů, ale bohužel vítr foukal sprinterům do tváře, a tak z něj sešlo.

20230907_164204_013.jpg

Z naší skupiny byla na tento mítink pozvána Janča Šafránková a musím říct, že po poměrně ztuhlém projevu na úterních akademických hrách v Olomouci, to tentokrát bylo úplně jiné kafe. Snad i i trať na 100 yardů, která měří kratší vzdálenost 91,44 m byla pro ni jakousi motivací a výzvou. Ale hlavně si myslím, že již delší odstup od náročného nedělního programu na MČR v Hodoníně, byl jistým faktorem, díky němuž se Jana cítila zase již jako ryba ve vodě. 

1cilova-foto.jpg

Soutěž měla koncept rozběh - finále a již po rozběhu byla Janča v "laufu" a trať jí výborně sedla od samotného výběhu. Z celého startovního pole dosáhla v rozbězích druhý nejrychlejší čas. Pro finále tak byla nasazena do výhodné prostřední dráhy. Finálový závod se jí na startu opět hezky povedl a do cíle si již druhou příčku nenechala sebrat v čase 11,32 s, což bylo oproti rozběhu zlepšení o 2 setinky. 

1safrankova1.jpg

Suverénně vyhrála Jančina jmenovkyně Jana Slaninová z Ostravy. Na stupních vítězů pak děvčata přebírala hodnotné ceny z rukou starosty Poděbrad, předsedy Českého atletického svazu a také zástupců Národní sportovní agentury.

1vyhlaseni.jpg