Jdi na obsah Jdi na menu
 


Honzíkova cesta...na Dukla mítink za osobákem na překách.

Odpolední program na pražské Julisce patřil v pondělí 5.6.2017 předprogramu tradičního mezinárodního mítinku Memoriálu Josefa Odložila.

dukla-mitink.jpg

Za krásného počasí zde proběhl takzvaný Dukla mítink, na kterém startoval i dorostenec Honza Bouma na své trati 110 m překážek. Velmi vydařenou první polovinu trati, z  které jsem měl pocit, že to běží nějak "zadarmo", vystřídala o něco méně podařená druhá polovina. Na té měl Honza několik kolizí s překážkami. Cílovou čáru i tak však dokázal protnout v čase nového osobního rekordu 15,07 s.

Je ale pravda, že dnešní závod byl jako šitý na míru. Ideální počasí a podpora větru, kvalitní soupeři, dobrá atmosféra. Věřím, že bez kolizí by to byl čas hluboko pod 15 vteřin! Repete Honzu čeká již pozítří v Kolíně. Snad to již klapne.

20170605_164244.jpg

Osobák je ale osobák. Takže z dnešního závodu vezeme jednoznačně pozitivní dojem a další velkou zkušenost. Za mě pochvala, že Honza dokázal dokončit závod i když mu některé překy nevyšly a jednoduše to v polovině "nezabalil". Toho si vážím.

bouma-dukla-mitink.jpg