Jdi na obsah Jdi na menu
 


Halová středa v Jablonci: úspěšné repete pro Honzu Bráta a dobrá forma Tomáše Konvaliny.

Ve středu 11.1.2017 se 6 členů naší skupiny vydalo do Jablonce nad Nisou na tamní halovou středu. Nad překážkami se představili starší žáci. Honza Brát si úspěšně vylepšil svoje vystoupení z posledního závodu v Německu a zvládl tak repete na výbornou. 60 m překážek zdolal v novém osobáku 10,09 s. Tomáš Konvalina, který běžel po jeho boku, se nenechal zahanbit a zaběhl výborný čas 8,88 s jen 3 setinky za osobákem, který předvedl o uplynulém víkendu v Chemnitzu .Snad jen mírné zaváhání na zašlápnutí za první překážkou zhatilo Tomášovi nový rekordní zápis. Každopádně je to známka stoupající formy.

Mezi sprinterkami se představila Jana Šafránková, která po mírné pauze zaběhla 8,51 s a to jak v rozběhu tak také v druhém pokusu. Hned při nadcházejícím víkendu bude mít Jája další příležitost si vylepšit bilanci.

Ve skoku vysokém nastoupili 3 borci. Celkově podané výkony nebyly rozhodně k zahanbení, ale úplně spokojení jsme tentokrát neodjížděli. Štěpán Šanc cítí velkou formu, ale jablonecké prostředí mu už od rozeskakování příliš nesedlo. Ačkoliv se v průběhu závodu našly světlé okamžiky, nakonec z toho bylo konečných 185 cm.

Tomáš Puczek předvedl solidních 185 cm a opět pokoušel 190ku. Ze všech tří skokanů dnes nejnadějněji. Pro Tomáše je tento výkon ustálením výkonnosti a teď musíme trpělivě čekat, až to jednou "vystřelí" a budeme se radovat z nového osobáku.

Pro Pepu Bernata nedopadl závod dle jeho představ a ani mých. Na trénincích předváděl Pepa hezké skákání, udělali jsme pár úprav v rozběhu i v samotném překonávání laťky. V rozeskakování i v prvních výškách závodu to vypadalo velmi nadějně. Ale na vyšších úrovních se ukázalo, že změny učiněné v nedávné době ještě tak úplně "neuzrály" a Pepa se v tu chvíli vrátil ke svým starým návykům. Neházejme flintu do žita! Chce to čas, aby si nové změny trochu sedly.