Jdi na obsah Jdi na menu
 


Excelentní vystoupení na MČR dospělých: Hamplíkův bronz, Standův los a 7. místo ve finále, Janiny zkušenosti.

V sobotu 17.2.2018 se konalo Mistrovství České republiky mužů a žen v halové atletice v pražské Stromovce. Z našich řad jsme měli tři zástupce a všechny ve sprintu na 60 m.

1vsichni.jpg

Jako první se představila v nejsilnější konkurenci Jana Šafránková, která je prvním rokem dorostenka, a tudíž byl pro ni takový start první velkou zkušeností na této úrovni. Janě se podařilo zaběhnout čas 8,01 s, čímž obsadila celkové 18. místo a to je na premiéru velmi hezký výsledek.

Druhým sprinterem byl Standa Jíra. Ten dokázal již v rozběhu podat senzační nový osobák 6,89 s a rázem z něj byl jeden z kandidátů na postup do finále. Jelikož ale naprosto shodný čas i na tisíciny podal ještě závodník Rusek z Dukly Praha, musel o postupujícím z těchto dvou borců rozhodovat los. A v tom Standa uspěl! Mě při té střižbě tuhla krev v žilách, ale Standa to zvládl s naprostou jistotou. Poté mohla následovat obrovská radost z postupu mezi finálovou osmičku. Jeho rozběhový projev, kdy to "mydlil" jako ďábel ještě předčil finálový závod. Opět se Standovi povedl start a když k tomu přidal parádní náklon do cílové pásky, znovu posouval svůj PB na 6,88 s!! Moc velká gratulace. Celkově to znamenalo úplně neočekávané 7. místo mezi nejrychlejšími muži České republiky. Stando, moc si toho važ! To je tvůj zatím největší úspěch a já ti k němu hodně gratuluju.

1jira.jpg

Druhým sprinterem mezi muži byl Štěpán Hampl. Ten patřil do okruhu favoritů na umístění ve finále. To také potvrdil při svém rozběhu, kde se nádherně vytáhl za dalším rychlíkem Janem Velebou (českým rekordmanem na 100 m). Cílová fotografie vyhodnotila, že oba dosáhli stejného výsledku 6,73 s a to se mohl Štěpán radovat poprvé v tomto dni, protože to znamenalo nové posunutí osobáku a jasný postup do finále.

1hampl.jpg

Finálová bitva byla opravdu krásnou podívanou. Dnes měl Hamplík jak se říká "svůj den". Start mu vyšel a na prvních 60 m metrech to dokonce vypadalo, že si běží pro zlato. V cíli se to sice maličko "přesypalo", ale výsledek 6,72 s, kterým si opět posunul PB, byl doslova šokující. Znamenalo to Štěpánovu první "velkou" medaili mezi dospěláky a ani kousek radosti na tom nemohlo zkazit to, že byla bronzová. Pro nás má cenu zlata! Navíc čas 6,72 s je logicky novým oddílovým rekordem a co víc....je to jen 2 setiny  od národního juniorského rekordu. To už je opravdu hodně na dostřel. Štěpáne, moc gratuluju. Těší mě, že si to užíváš srdcem!

20180217_164941.jpg