Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvoustovky na Stromovce přinesly 4 nové osobní rekordy Janče, Standovi, Tadeášovi a Jirkovi.

V sobotu 27.1.2018 jsme se vypravili na přebory Jihočeského kraje do pražské Stromovky. Skokanskou sekci zastupovali Tomáš Puczek a Štěpán Šanc ve výškařském sektoru. Oba nezahájili vstup do soutěže příliš přesvědčivě, ale nakonec se zmátořili. Po zdolaných 186 cm musel však Šancík soutěž pro bolest v koleni raději ukončit, ačkoliv právě zdařený pokus na 186 centimetrech se mi líbil v jeho soutěži jako jediný. Na Tomáši Puczkovi bylo vidět, že  to dnes nebylo úplně ideální. Nejspíš jsme již došli do fáze, kdy bude potřeba trochu odpočinku, protože Půca předváděl v uplynulých 4 týdnech opravdu senzační výkony. 

20180127_121149.jpg

Poté jsme museli hodně dlouho čekat na start dvoustovek, kde nastoupilo 5 dalších svěřenců. Nejrychlejší čas předvedl Štěpán Hampl, když zaběhl v dramatickém souboji s největším soupeřem Vejražkou čas 21,76 s, což je jeho vyrovnaný halový PB na této trati, za nějž bral v loňském roce stříbrnou medaili mezi juniory na halovém Mistrovství ČR.

1hampl.jpg

Další starty v této disciplíně byly již korunovány navíc novým PB (personal best = osobní rekord). Standa Jíra se krásně vyběhal a dnes si stlačil svůj nejlepší výkon na 200 m o plné 4 desetiny na nových 22,28 s. Až z toho byl samotný hodně překvapený i když musel na start čekat podobně jako všichni ostatní více než hodinu a sám od sebe před startem neočekával nic výjimečného.

1jira.jpg

Jana Šafránková absolvovala v uplynulých týdnech samé starty na šedesátce. Proto jsme se chtěli trochu odpoutat od nejkratšího sprintu a šli jsme do dvoustovky. V cíli měla Janička sice dosti křečovitý výraz a a ni pár minut po doběhu se ještě necítila úplně fit. Ale když se dozvěděla hodnotu svého nového osobáku 26,61 s, byla moc spokojená.

1safrankova1.jpg

Obdobně jako Standa si i Tadeáš Krakuvčík posunul PB o 4 desetiny. Po svém výkonu 23,68 s byl relativně spokojený, i když měl za to, že kdyby nemusel čekat na start se zpožděním větším než hodinovým, mohlo to být ještě lepší. Tak snad příště. Bohužel i "sekery", kterými se dnes rozhodčí oháněly ve velkém rozsahu, patří k atletickým závodům a i na to se potřebujeme připravit.

1krakuvcik.jpg

Posledním členem výpravy byl novopečený dorostenec Jirka Šámal. Pro něj byla tato trať prakticky novinkou, protože ji v historii absolvoval právě před rokem a to pouze jedenkrát. Takže zde jsem osobák očekával. Nakonec z toho byl ale poměrně hodně kvalitní čas 24,20 s, čímž mě Jirka báječně překvapil.

1samal1.jpg