Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dospělácké mistráky jsou za námi. Hodnocení: 50 na 50.

Je za námi letošní halové Mistrovství České republiky mužů a žen, které se konalo o víkendu 16.-17.2.2019 v Ostravě.  Na šedesát metrů jsme do bojů s republikovou konkurencí vyslali z naší skupiny 4 bojovníky. Zjednodušeně řečeno jsme uspěli tak 50 na 50.

1vsichni.jpg

Štěpán Hampl nastupoval do bojů o titul nejrychlejšího sprintera v roli jednoho z adeptů na medaili. Ze svého rozběhu postoupil vcelku hladce časem 6,82 s a zdobila ho také velmi solidní startovní reakce 0,112. Bohužel před finále se už Hamplík necítil ve své kůži. Menší bolesti přitahovače avizovaly, že sobota nebude dnem D.  Ve finálovém závodě to také podle toho dopadlo. Po 30 metrech to raději Štěpán jak se říká vypustil a doběhl do cíle na 8. místě. Ale tělo je potřeba poslouchat a jak se v neděli nad ránem ukázalo, byly to signály naprosto jasné.  Po probděné noci vypadal Štěpán opravdu bídně a evidentně se musel během tohoto šampionátu poprat nejen se soupeři, ale i s virózou. Tak jen doufejme, že ho nemoc neskolí na delší dobu.

1hampl.jpg

Standa Jíra nastupoval k rozběhům na 60 m v prvním běhu. Zde si papírově měl se svými soupeři poradit bez problému a postup do finále se zdál býti jasným cílem. Ale v atletice se bohužel dlouhodobější zdravotní tréninkové výpadky příliš nevyplácí a v halové sezóně, která je tak krátká, to platí dvojnásobně! Standa až do posledních centimetrů bojoval jako lev, ale dvě setiny ho dělily od přímého postupu do finále. Nedá se nic dělat a neskláníme hlavu, protože za týden čeká Standu mistrovství juniorů, kde se pokusí složí reparát. Celkově se Standa umístil na 10. místě.

1jira.jpg

Třetím mezi startovním pole v kategorii mužů byl Marek Řehák, který ve svém rozběhu prokázal, že je ve formě, když zaběhl 7,07 s, což znamenalo v této top kategorii velmi kvalitní 13. příčku. I Marka čeká juniorské mistrovství za týden v Praze už teď se na to moc těším! Tfuj tfuj....

1rehak.jpg

Mezi ženami si velice dobře vedla dorostenka Jana Šafránková, které se při tak důležitém závodě povedlo vyrovnat svůj osobní rekord 7,75 s, což ji pasovalo neuvěřitelnou 11. pozici jen 3 setiny od bran finále. Na takový úspěch jsem ani nepomýšlel. Jana vypadal při svém závodě velice dobře. I jí budeme držet pěsti za týden v pražské Stromovce při národním šampionátu mládeže.

1safrankova.jpg

Posledním startem byla nedělní štafeta čistě dorostenecké štafety, která běžela v rámci MČR dospělých 4x200 metrů. Děvčata ve složení Kristýna Šlehubrová (26,1 s), Lenka Novotná (27,3 s), Kateřina Tvrdá (26,3 s) a Jana Šafránková (26,0 s) se v souboji nejrychlejších dospěláckých štafet neztratila, když si vylepšila svoje sezónní maximum a navíc se umístila na perfektní 5. místě v čase 1:45,73.

1stafeta-dky.jpg