Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci získali po lítém boji na domácí půdě titul Mistrů Čech.

V neděli 17.9.2017 se na našem domácím stadionu v Kolíně uskutečnila dramatická bitva. Družstvo dorostenců zde nastoupilo do tuhého souboje zejména s rivaly z pražské Slavie, plzeňské Škodovky a Atletiky Jižní Město Praha o mistrovský titul v klubové soutěži Mistrovství Čech. Bodové zisky jednotlivých družstev se po každé disciplíně doslova přelívaly z jedné strany na druhou. Nikdo si v průběhu dne nemohl vsadit na jasného vítěze. Nakonec se v posledních disciplínách časového programu vyjasnilo alespoň to, že atleti z Jižního Města již na první trojici stačit nebudou. Před závěrečnými štafetami byl kolínský tým již na druhé pozici a v náš prospěch promluvilo i to, že největší soupeř, ASK Slavia Praha, si ve štafetě 4x100 nepředala kolík. Po této disciplíně jsme se Slávii dostali doslova na dostřel 2,5 bodu. A když jsme zjistili, že Slávisté nepostavili ani jednu dlouhou štafetu 4x400 m, bylo již definitivně rozhodnuto o našem triumfu. Byl to krásný závod. Kluci bojovali jako lvi!

9.jpg

V družstvo nastoupila celá řada členů naší skupiny. Standa Jíra postoupil na 100 m do finále B, kde časem 11,40 s bral cenné 4 body. Ve sprintu na 200 m přidal další 3 bodíky výkonem 23,43 s. Poslední start si Standa pošetřil na krátkou štafetu 4x100, kde společně s markem Řehákem, Štěpánem Šancem a Vojtou Tonarem získali 8 bodů za 3. místo v čase 45,34 s.

1.jpg

Marek Řehák postoupil na stovce taktéž do Béčkového finále a i on zde dokázal připsat 2 body pro náš tým. Na dvoustovce zaběhl o jednu setinku lepší čas než Standa (23,42 s) a pro tým připsal tedy 4 body. 

2.jpg

Tadeáš Krakuvčík nastoupil v těžké kombinaci 400 m a 300 m překážek. Na čtvrtce zaběhl solidních 52,84 s, což mu vyneslo celkové 7. místo. Na 300 m př. měl Teddy závod senzačně rozběhnutý. Až poslední překážka mu ale skvěle vypadající výsledek zhatila. Přesto byl čas 41,62 s jen 3 desetiny od jeho osobáku a vlastního oddílového rekordu. Na této disciplíně se umístil na 8. místě. Posledním startem byla dnes pro Tadeáše ​čtvrtkařská štafeta, která ve složení Kabrda, Koutník, Krakuvčík, Martinek perfektně bodovala 6 body za 5. místo.6.jpg

Honza Bouma se na 110 m překážek dobře prezentoval zejména v první polovině trati. Když jsem závod sledoval, přišlo mi to hodně podobné, jako na jaře. To si ale myslím, že je pozitivní postřeh. Když to takto bude pokračovat, zaběhne Honza letos ještě dobré časy. Dnes to bylo za 15,03 s 6 bodů za 5. místo. V oštěpu bohužel Honza nedokázal bodovat, neboť se umístil na 11. místě za 37,08 m. Co se nepovedlo v oštěpu, vynahradil si Honza nečekaným výkonem v B štafetě 4x400 m, kde zaběhl měřený super mezičas 54,4 s.

8.jpg

Tomáš Puczek předvedl ve výšce moc hezké pokusy na 183 a 186 cm. Další postupná výška 189 cm byla již nad jeho dnešní síly, ale za mě celkem spokojenost. Jen je Tomášův projev v soutěži takový jakýs takýs....Jednou super pokus, jednou jakoby jiný člověk. Věřím, že se to srovná a celkově bude Půca působit vyrovnaněji. Hned z rána si ale Tomáš dokázal vytvořit osobáček a bylo tomu tak v tyčce, kde pokořil laťku na úrovni 280 cm. Posledním startem byl pro Tomáše závod na 4x100 m, kde spolu s kolegy bral 9. místo. Celkově připsal Tomáš pro tým 8,5 bodu.

4.jpg

Pro Štěpána Šance nedopadla výškařská soutěž bohužel moc dobře. Nezvládl založit na své základní výšce 175 cm. V dálkařském sektoru se mu nedařilo o nic více. Nejlepší zapsaný výkon 570 cm stačil až na 13. příčku. Štěpán tak bodoval ve štafetě 4x100 A. Tak to ale chodí. Málokdy se stává, aby celý tým prošel mistrovskou soutěží bez jediného výpadku. Dnes si to holt vybral Šancík.

3.jpg

Robin Martinek měl skokanský dvojboj. V dálce bodoval na 8. místě za 599 cm. V trojskoku to bylo daleko lepší, když tuto disciplínu ovládl výkonem 12,93 m. V posledním svém startu štafetě na 4x400 m opět ukázal, že jeho schopnosti nejsou pouze na "prkně". Spolu se štafetmany dokázal finišovat na 5. místě a pro tým dnes přinesl 15,5 bodů.

5.jpg

A v neposlední řadě nesmím zapomenout na Jindru Semotama, který sice dnes na soupisce týmu nefiguroval, neboť není ještě po celkové rekonvalescenci po úrazu z kraje července. Přesto s námi dnešní den na atleťáku strávil a byl pevnou součástí týmu. Toho si opravdu moc vážím. Takové momenty mě naplňují a dávají mojí práci smysl.

7.jpg

Bylo to opravdu napínavé až do samotného konce. Kluci ukázali soupeřům, že tým musí být kompaktní a je důležitý každý, kdo je přesvědčený pro tým přinést maximu! Gratuluju!

10.jpg