Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci po vypjatém závěru stříbrní na Mistrovství Čech

V neděli 10.9.2023 jsme v Kolíně v domácím prostředí uspořádali Mistrovství Čech družstev dorostenců, kde své postupové ambice nakonec stvrdil náš tým chlapců. Boj to však byl opravdu dramatický a nakonec jej rozhodly až úplně závěrečné štafety na 4x400 metrů.

Do Mistrovství ČR z této fáze soutěže postupovali pouze 3 týmy, které se umístily na "podiu". Kolínští dorostenci, kterým v tomto utkání pomohlo také kvarteto sprinterů z naší tréninkové skupiny, celý program průběžně tahali za nitky a po polovině závodů bylo jasné, že hůř než třetí neskončí. Nicméně, když můžeš být druhý, proč to nechat "plavat", a tak jsem v poslední hodině kluky trochu namotivoval, aby v závěrečných štafetách nenechali nic zadarmo zejména kladenským rivalům, se kterými jsme v tuto chvíli sváděli ostrý souboj o druhé místo.

 

Z naší tréninkové do bojů zasáhli Šimon Novák a Franta Hanč, kteří shodně postoupili na 100 metrů do finále B. V něm si oba utrhli cenné bodíky pro náš tým, když Franta bral 4 body za 11,60 s a Šimon 3 body za 11,67 s. V tvrdé konkurenci nebylo snadné uspět, a tak beru postup do B finále v obou těchto případech jako dobrý úspěch!

1novak-hanc.jpg

 

Na 100 metrů dále sprintovali ještě Štěpán Veselý, ale tomu závod vůbec nevyšel (11,92 s), a proto jsem ho následně ze startu na 200 metrů škrtl a pošetřil do obou štafet. Na krátké štafetě 4x100 metrů předvedl Štěpán dost zkušeností a v danou chvíli dovedl naše "Áčko" do cíle se ziskem 10 bodů za 3. místo. Ještě vypjatější byl závod na 4x400 metrů, kde si Štěpán jak se říká "hrábl" a zaběhl mezičas 55,1 s, což bylo pro mě velkým a pozitivním překvapením. Každopádně tato štafeta nakonec rozhodla o našich stříbrných medailích o 2 body před bronzovým Kladnem.

1vesely.jpg

Podobně na tom byl Martin Dupák,  u něhož jsme po stovce za 12,13 s zrušil start na 200 metrů a šetřili do štafet, kde ve sprinterské štafetě 4x100 m bok po boku s Frantou a Štěpánem doběhl na 3. místě a následně společně se Štěpánem bojoval v B štafetě na 4x400 metrů. 

1dupak.jpg

Slavnostní ceremoniál si kluci užili a za 14 dní 24.9.2023 se v Olomouci odehraje Mistrovství ČR družstev dorostenců, kde Kolíňáci nebudou chybět!

1dorostenci.jpg