Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtyřlístek poděbradských gympláků postupuje na krajské finále "Středoškoláku".

Ve středu 19.9.2018 se ve sportovním centru Nymburk uskutečnilo okresní kolo Středoškolského atletického poháru. V něm se utkalo o postup do krajského finále také družstvo Gymnázia Jiřího z Poděbrad, v jehož řadách figuroval také čtyřlístek z naší tréninkové skupiny.

1gymplpdy.jpg

Klukům se moc dařilo, neboť v součtu svého týmu výrazně přispěli k velmi hodnotnému výkonu celkových 9190 bodů, což je bude během krajského finále, jež se uskuteční 3.10.2018 u nás v Kolíně, pasovat na kandidáty postupu na "republiku" Ta se letos uskuteční netradičně v prosinci v halovém prostředí ostravské haly ve Vítkovicích. Dodejme snad už jen to, že družstvo této školy se v loňském roce dokázalo probojovat až na tuto vrcholnou úroveň a i tam se klukům před rokem dařilo, když získali bronzové medaile v rámci republikového finále.

Dnes si dva osobáky vyzávodil Marek Řehák. Nejprve si zaběhl nový PB na 60 m výkonem 7,12 s a následně skočil v dálce taktéž osobáček v podobě 592 cm. Tímto výkonem také dálkařskou soutěž celkově vyhrál.

1rehak.jpg

Tadeáš Krakuvčík si sice osobák v Nymburce nezaběhl, ale předvedl solidní čtyřstovku za 52,29 s a na závěr byl ještě členem vítězné štafety, kterou tvořilo celé kvarteto naší tréninkové skupiny ve složení Řehák - Sojka-  Krakuvčík - Hampl. Tato štafeta soutěž ovládla výkonem 1:33,92.

1krakuvcik.jpg

Tomáš Sojka mi udělal velkou radost. Jeho osobák na 60 metrů je posunem o půl vteřiny a nový výkon 7,72 s jej určitě bude motivovat do další práce.

1sojka.jpg

Letos naposledy se účastní Středoškolského atletického poháru Štěpán Hampl, který je ve čtvrtém ročníku. Dnes si kromě obligátní šedesátky, kterou celkově vyhrál kvalitním výkonem 6,95 s, zaklekl do bloků tratě na 400 metrů. Hamplík skvěle rozběhl první dvoukilo, ale v závěru na něm bylo vidět, že přeci jenom "tuhne". Ale konečný výsledek 50,78 s mě velmi potěšil a věřím, že po nabrání třeba byť zkušeností jen z dnešního závodu, to bude příště ještě lepší.

1hampl.jpg