Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chladné Kladno hostilo 1. kolo KP mládeže.

V sobotu 4.5.2019 proběhlo za poměrně nevlídně chladného a deštivého počasí letošní první kolo krajského přeboru družstev mládeže dorostu a juniorů na Kladně. Tým dorostenek dokázal své soupeřky v tomto kole porazit a vykročil tak za prvenstvím v krajském přeboru a postupem do Mistrovství Čech. 

Mezi dorostenkami startovaly z naší skupiny Jana Šafránková, která ovládla sprint na 100 metrů, když v rozběhu zaběhla 12,60 s a ve finále, kde dokonce v obrovském protivětru -2,4 m/s vylepšila na 12,56 s. To jsou vynikající časy na podmínky kolem 8 st. C.

1safrankova.jpg

Nad oběma překážkářskými tratěmi startovala Kačka Tvrdá, která v závodě na 100 m př. zdolal 15,60 s a 300 m překážek vyhrála výkonem 46,90 s.

1tvrda.jpg

Róza Znamínková zaznamenala premiéru na  300 m překážek, když doběhla v čase 52,61 s a vytvořila si tak osobák. Na 200 metrů jí k osobáku chybělo půl vteřiny (28,27 s).

1znaminkova.jpg

Mezi juniory se výborným výkonem 22,97 s na místní podmínky blýskl Marek Řehák. Škoda, že při jeho formě "ulil" start na poloviční trati, kde to mohlo být taky velmi rychlé.

1rehak.jpg

Podobný osud čekal také Lukáše Soukala a nutno dodat, že dvakrát DQ v rozmezí asi 1 minuty hned po sobě, mě hned na začátku závodů maličko rozhodilo. Ale já i kluci jsme se s tím srovnali. devil Lukáš si tak musel poté počkat až na závěrečný start na 200 metrů, kde napodobil Marka, když předvedl na chladné podmínky výborný čas 23,23 s jen pár 7 setin od svého osobního rekordu!

1soukal.jpg

Nad krátkými překážkami si velmi obstojně vedl Honza Brát, jenž závod vyhrál v čase 16,17 s a je vidět, že se s tratí naprosto srovnal. Osobní rekord poté ještě přidal v závodě na 100 m, kde zaběhl 12,36 s.

1brat1.jpg

Druhý dorostenecký překážkář Pepa Šedivý tentokrát svůj závod nezvládl, když zřejmě "narval" náběh až příliš sprintersky a najednou se mu na trati objevila první překážka. Je to ponaučení a máme jasný cíl pro nejbližší tréninky. Podobně jako Honza si ale dokázal vylepšit PB na 100 m ,kde zaběhl 12,23 s.

1sedivy.jpg

Sprint na 100 m dorostenců se dokázalo ovládnout Jirkovi Šámalovi, který ve finále zaběhl 11,69 s, což je s uvážením podmínek a protivětru naprosto luxusní čas jen 6 setinek od OR.

1samal.jpg

Do A ​ finále se probojoval také Tadeáš Zákora a zopakoval v něm svůj čas z rozběhu tj. 11,91 s. V běhu na 200 metrů si polepšil ve svém umístění o 2 příčky výše, když v celkovém hodnocení byl 3. za čas 24,11 s.1zakora.jpg

V A finále na 100 m dorostenců jsme měli tři zástupce a tím třetím byl Tomáš Sojka, který zde zaběhl 12,02 s, což znamenalo 6. místo.

1sojka.jpg

Do B finále se kromě Pepy Šedivého a Honza Bráta probojoval také Tomáš Steklý, jenž běžel 12,33 s. I když za to již nebyly body, myslím, že byl Tomáš velmi spokojen se svou finálovou účastí.

1stekly.jpg

Posledním členem naší skupiny, který zasáhl do bojů na Kladně byl Matěj Severa, kterému se podařilo vylepšit si svůj osobní rekord na  200 metrů časem 25,87 s.

1severa.jpg

Na úplný závěr jsme stavěli štafety na 4x100 m, které nakonec provázelo opravdu nevlídné počasí za vydatného deště. Musím všechny pochválit za jejich přístup. I když jsem nijak netlačil na jejich absolvování, kluci přesto nastoupili, protože chtěli porazit kladenské soupeře, což se v případě dorostenců nakonec nepodařilo o pouhých 5 bodíků a v případě juniorů o 20 bodů. Oba týmy si však tímto umístěním nakročily k postupu do Mistrovství Čech, kam z krajského přeboru po třech základních kolech postoupí první dva týmy.

1spolecna.jpg