Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustřeďko v plném proudu. Nechyběl výlet na Lipnici, koupačka, oslavička narozenin, vrhačské závody i kino.

Soustředění v Humpolci je již v plném proudu. Během úterního programu jsme se dopoledne rozcvičili s velkým míčem a hrou zvanou Kin-ball. Poté proběhly ještě startíky z poloh, při kterých museli aktéři navíc utéct před tímto velkým balónem. Asi nejživější vzpomínky si odnesl Tadeáš Krakuvčík, který hned při prvním startu odlétl po úderu míčem asi tak 2 metry. Poté jsme se již věnovali silovému tréninku, během kterého si svěřenci zaběhali s odporem, kdy jsem jim dělal zátěž na bruslích, a také s padákem, který jsme si půjčili od kolegů z Vlašimi, s nimiž jsme zde společně.

8.jpg

7.jpg

Děvčata si namísto toho odtrénovala menší balanční kruháček.

1.jpg

Odpoledne jsme hned po obědě nastoupili na místním autobusovém nádraží do vozu k hodně moc příjemnému panu řidiči, jenž nás přivítal slovy "Moc nemachrujte!", a vyjeli jsme směrem k Lipnici nad Sázavou, abychom absolvovali výlet po tamní turistické stezce. Po ní jsme našlapali cca 12 kilometrů a zastavili jsme se u třech zatopených lomů. U jednoho, kde byla ve skále vytesána ústa, jsme se fotili a druhého, daleko čistšího, se někteří otužilci vykoupali. Během okruhu jsme nakoukli také na hrad přímo v Lipnici, abychom hned v podhradí navštívili bufet a lehce se občerstvili.

2.jpg

3.jpg

Po návratu do Humpolce následovalo ještě kraťoučké koupání na venkovní plovárně, kde byla voda již krásně teplá na 24°C. Akční vstupné dle místního ceníku "na skok", bylo příjemným bonusem.

Večer na ubytovně jsme si zamlsali na dvou dortech, kterými jsme oslavili narozeniny Adélky Mrkvičkové a Marka Řeháka. Potom jsem ještě demokraticky všechny svěřence přesvědčil ke společné hře. Aktivity nakonec všechny dost pobavily a myslím, že nikdo nelitoval.

Ve středu ráno se poměrně ochladilo a hlavně zatáhlo. Ukázalo se, že z toho bylo ve finále hodně příjemné atletické počasí pro naše tréninky. Na všechny čekal odrazový trénink s různými modifikacemi. Vše proběhlo na trávě.

Pouze překážkáři si dali "specku", v níž si pilovali náběhy na první překu. K tomu ještě cvičeníčka na přetahovku s lančema. Taky dobrá chuťovka. devil

Odpoledne si nejprve sprinteři odběhali rychlostní vytrvalost a musím říct, že dost kvalitně. Štěpán i Marek vypadali opravdu hodně "živě". Časy na stopkách se zastavovaly na velmi kvalitních údajích.

Pro všechny jsme poté zrealizovali týmovou soutěž ve vrhačských disciplínách. Hod oštěpem, diskem a krikeťákem, vrh koulí a závěrečný hod frisbee diskem prověřily všechny účastníky dost důkladně. Mnozí se opravdu vydali ze všech sil.

4.jpg

 

6.jpg

 

5.jpg

Po večeři, aby se nikdo nenudil, jsme rychle pelášili do kina, kde promítali ve 3D sci-fi film Valerian a město tisíce planet. Představení se vcelku líbilo a za již za tmy jsme se kolem půl desáté vraceli zpět na ubytovnu.

9.jpg