Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šestnáctka sprinterů na soustředění na Kladně.

Od neděle do čtvrtka 23.-27.7.2023 se šestnáctka sprinterů z naší tréninkové skupiny zúčastnila letního soustředění na Kladně. Destinaci jsme zvolili s ohledem na možnost na dispozice blízkého dojezdu ale také na takřka ideální tréninkové zázemí včetně dostupnosti regenerace a doplňkových aktivit.

11skupinovka.jpg

Starší členové naší skupiny měli soustředění koncipované jako přípravu před nadcházejícím Mistrovstvím ČR dospěláků v Táboře a mladší skupina především kategorie žactva a dorostu trénovala s ohledem na to, že jejich vrchol přijde až v září buď při MČR žactva jednotlivců nebo na soutěžích družstev, kam plánujeme postoupit do finálových kol.

 

Každopádně musím říct, že od prvního okamžiku po nástupu v neděli odpoledne až do čtvrtečního ukončení jsem si soustřeďko užíval opravdu naplno a moc mě bavilo, že i všechna děcka to tak měla. Hotel blízký atletickému oválu v těsné blízkosti s aquaparkem a možnostmi doplňkových aktivit jako například večerního fotbálku, basketbalu nebo frisbee byl našim ideálním zázemím a na kuchyň jsme si rozhodně nemohli stěžovat.

1bricho.jpg

3zpevnovacky.jpg

Plán soustředění nám při nedělním tréninku velel spíše jen lehké rozcvičení, do něhož jsem se snažil zakomponovat štafetovou přípravu a různé zpevňovací doplňkové cviky.

9stafeta.jpg

2zpevnovacky.jpg

Pondělí dopoledne jsme věnovali odrazové průpravě a také silové vytrvalosti s tahačem. Odpoledne jsme si následně dodělali zbývající odrázky na tribuně jako rest z dopoledního tréninku a zařadili jsme i překážkářskou ABC a stabilizační cviky. Vpodvečer jsme využili místní aquapark jako formu regenerace a a náplně volného času.

4vyskoky-ze-sedu.jpg

5schody.jpg

6bricho.jpg

7preky.jpg

V úterý nás čekal rychlostí trénink, při němž jsme šli spíše cestou méně je více, ale nezapomněli jsme ani na vyzkoušení ostřejších štafetových náběhů. Mladší skupinku čekala při odpolední fázi doplňková náplň formu gymnastických cvičení v atletické hale, kterou jsme měli k dispozici. Navečer opět aquapark s návštěvou sauny.

8stafeta.jpg

10hala.jpg

Ve středu jsme dopoledne pro starší skupinu zvolili spíše doplňkový program ve formě odhodů mediků, protože hlavní jednotka nás čekala odpoledne, kdy jsme zařadili rychlostní vytrvalost. Tréninkové časy byly nad moje očekávání a věřím, že se na druhou část letošní sezóny dobře připravíme.

12po-rv.jpg

Mlaďáci měli dopoledne na plánu různé závodivé hry s kolegyní trenérkou paní Šlezovou v atletické hale a následně se vyběhali na rozkládaných rovinkách. Odpoledne už tato skupinka věnovala jen obecné vytrvalosti ve formě bränballu.

 

Poslední trénink nás čekal ve čtvrtek dopoledne, do nějž jsme zařadili už jen lehkou posilovnu společně s pár cviky na mobilitu kyčelní oblasti. Opět jsme rádi využili atletickou halu. 

13posilka.jpg

Soustředění nám uteklo až neuvěřitelně rychle a moc mě těší, že jsem při něm mohl sledovat jak moje sprintery pohyb baví a těší se na něj.