Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rokytnice nám nabídla mnoho nových terénů. Když je dobrý tým, čas letí jako voda.

Od čtvrtka 25.10. do pondělí 29.10.2018 se šestnáctičlenná parta naší tréninkové skupina soustředila na podzimním kondičním kempu v Rokytnici nad Jizerou. Moc jsem si pochvaloval, že všichni (i když občas remcali) šli do všech tréninků naplno. Ubytování i stravování bylo na hotelu Roxana velmi solidní a umístění hotelu u lyžařského areálu Studenov skýtalo nepřeberné možnosti volby terénu pro naše tréninkové fáze.

12.jpg

 

Hned ve čtvrtek po příjezdu jsme zvládli malý klus cca 20 minut po lesním terénu nad chatou a následovalo  protažení.

2.jpg

V pátek už to začalo naplno. V dopolední fázi jsme absolvovali výběh na rozcestí Studenov. Už to samo o sobě při převýšení cca 280 metrů a délce cca 2 km znamenalo kvalitní zahřátí. Zde jsme si dali abecedu pozpátku a poté závodivé třicítky do kopce stylem "každý s každým". Po návratu k hotelu následovaly ještě odhody medíků. Odpolední program zajišťovaly všemi velmi oblíbené běžkařské hole a s nimi stometrové úseky do kopce. Poté ještě závod dvou družstev kolem chatové osady. O pády nebyla nouze, a proto jsem raději rozhodující čtvrtý závod o vítězný mančaft zrušil. Na závěr ještě abecedka po rovné asfaltce spojená s výpady a šupito na večeři.

3.jpg

 

V sobotu jsem hned po snídani vyrazil do terénu, abych s kolegou Vaškem Škvorem v terénu vyznačil trasu orientačního běhu, který byl v plánu. Podle zdatnosti a to nejen fyzické se dvojice pohybovaly v rozsahu 3,5 - 4,5 km a časovém intervalu 33 - 57 minut. Odpolední fáze vyplněná kruhovým tréninkem na rozlehlém parkovišti pod Studenovem následovala poměrně brzo po obědě,  abychom stihli masáže, které následovaly v podvečerním bloku. 

4.jpg

5.jpg

 

V neděli ráno jsme si díky posunu času přispali o 1 hodinu více. Všichni tak načerpali trochu sil navíc a při dopoledním tréninku v tělocvičně tak mohli naplno odzávodit startíky z poloh. Poté následoval zhruba 25 minut fotbálek a poté v malé tělocvičně ještě oblíbený gymnastický kruháček. Při obědě jsem potom musel všechny pochválit, že se hodně snažili. To se mi líbilo!

7.jpg

 

Odpolední trénink budou mít asi všichni ještě dlouho v paměti. Výběh přímo pod lanovkou až na vrchol Studenova. Délka tratě 1292 metrů a převýšení 302 m. Minutu běžíš a minutu odpočíváš. Někdo odpočíval a současně pochodoval stále vzhůru, někdo odpočíval na místě a nabíral nové síly. Každopádně na vrchol se dostali všichni! A o to šlo... Nejrychlejší to tímto stylem zvládli za 15 minut a poslední doběhl v čase 24:42.

13.jpg

10.jpg

Poslední den v pondělí dopoledne jsme si ráno rozklusali cca 2 km ke kapličce, kde na krásné mírně nakloněné travnaté cestě zhruba 100 m dlouhé jsme si odběhali 10 úseků a na zpáteční cestě směrem dolů přidali desetiskok.  Krásný závěrečný trénink, jak ušitý na míru!

Po obědě už rychlý odjezd zpátky do naší nížiny. Škoda, že nám to vždycky tak rychle uteče...Ještě jednou pro všechny veliká pochvala za hezké soustřeďko!