Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpán Hampl ve výpravě na Mistrovství Evropy družstev

Ve dnech 9. – 11. srpna bude česká atletická reprezentace bojovat v Bydhošti v superlize mistrovství Evropy družstev mužů a žen o setrvání mezi evropskou elitou v této nejsilnější skupině. A to bude tentokrát velmi obtížné, neboť pro příště se soutěž vrací k modelu pouze osmi zemí v nejvyšší soutěži, a jistotu startu tak bude mít jen první sedmička.

bydhost.jpg

V nominaci české reprezentace figuruje také jméno Štěpána Hampla, který je ve 20 letech poprvé nominován do české reprezentace mužů, a to pro štafetový závod na 4x100 metrů. Po reprezentačních letech, kdy od roku 2014 startoval Štěpán nepřetržitě až do letošního roku na všech velkých vrcholech v mládežnických kategoriích (EYOF, Mistrovství Evropy, Mistrovství světa), je tato nominace první seniorskou zkušeností.

O tom, jaká konkrétní čtveřice se ale nakonec v Bydhošti postaví na start, rozhodne pochopitelně až aktuální forma a zdravotní stav jednotlivých sprinterů, kterých je pro štafetu nominováno pět – vedle kolínského sprintera Jan Veleba, Jan Jirka, Dominik Záleský a Pavel Maslák.

1hampl1--5-.jpg