Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stanislav Jíra při premiéře na Mistrovství Evropy obsadil 28. místo.

Ve čtvrtek 18.7.2019 si ve švédském Boras odbyl svou reprezentační premiéru na Mistrovství Evropy juniorů.  Týden se s týdnem sešel a Standa tak zklekl do bloků v individuální disciplíně na vrcholné akci  jako druhý člen naší tréninkové skupiny po Štěpánu Hamplovi .1jira.jpgfoto: D. Kisialová

Nicméně ani Standovi švédské podmínky příliš nepřály. Ačkoliv se před startem cítil velmi dobře, opět jsme narazili na třicetiminutový call room, kde se už příliš nedalo hýbat. A bohužel i když 15 minut před startem foukalo krásně do zad, v momentu startu se vítr otočil a nárazově byly hodnoty až-4,5 m/s. 

Standa vyběhl z bloků již s mírným hendikepem, neboť měl startovní reakci nad 0,200 . Ztrátu se mu podařilo na prvních 40 metrech smazat a držel se na 2.-3. místě, ale poté přišla zřejmě klíčová fáze závodu, když po 60 metrech přišel silný poryv větru. Nakonec doběhl Standa na 6. místě v ne příliš lichotivém čase 11,09 s. 

screenshot_20190718-123021.png

I zde tak nacházíme paralelu s před týdnem proběhlého rozběhu Hamplíka na ME do 22 let. Standa aktuálně po závodě ale necítil zklamání.  Po anabázi se zdravotními problémy, které logicky ovlivnily naši přípravu, si nemyslím, že bychom měli tento výkon hodnotit příliš sebekriticky. Pozitivní je, že se dokázal Standa na takovouto akci vůbec kvalifikovat a už toho si musíme nadmíru vážit. Nyní se už Standa bude v Boras soustředit na start ve štafetě 4x100 m, jejíž rozběhy jsou v plánu v neděli a doufejme, že se našemu kvartetu, v němž na prvním úseku startuje právě Standa Jíra, podaří postoupit do finále.

 

1-ryavallen-athletic-stadium.jpg