Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Olympic Hopes čtyři pódiová umístění.

V sobotu 1.6.2019 jsme na brněnském stadionu Moravské Slavie absolvovali závody s názvem Olympic Hopes, kde byly zastoupeny výpravy České republiky, Slovenska a Maďarska v kategoriích dorostu a juniorů. Na tyto závody jsme vycestovali s celkovým počtem 10 členů naší skupiny, když 3 z nich byli součástí české reprezentace.

3.jpg

Je pravdou, že pro takovýto typ závodu bych si představoval malinko důstojnější atletický stánek. Ani atmosféra závodů nebyla kdovíjak působivá, ale kompenzací nám navzdory předpovědi bylo milým zadostiučiněním, že na sprinterské rovince foukal tentokrát opravdu luxusní vítr do zad, který doprovázelo nádherné slunečné počasí. Jak to ale obvykle bývá, ne všem se dařilo dle jejich představ. Věnujme se ale těm, kterým se závody vydařily nejlépe.

2.jpg

Na 100 metrů nastupoval v roli favorita soutěže juniorů Standa Jíra, který ve svém rozběhu dominoval až do nějakých 80 metrů, kde se na něj dotáhl českobudějovický Tomáš Němejc. V tom okamžiku Standa trošku zatuhnul a Tomáš jej porazil ve velmi dobrém čase 10,64. Standa vybojoval v tomto rozběhu 10,70 s, což je jeho letošní druhý nejlepší čas. Ve finálovém závodě se již Standa nevybičoval k k času pod 10,70, když zapsal 10,76 s. Pozitivem je však, že ve finálovém závodě se Standa snažil o uvolněnost, kterou jsme v rozběhu postrádali. I to je ale velmi kvalitní výkon...letošní čtvrtý čas. Celkově Standa tuto soutěž ovládl a na stupních vítězů stál na 1. místě. Myslím si, že anabázi s maturitou a poměrně únavném cestování v tomto týdnu do Rakouska a následným přesunem do Brna, můžeme nakonec být i spokojeni. 

1jira.jpg

Opravdu velikým překvapením byl výkon Marka Řeháka. Toho evidentně naprosto nakoplo, že startuje v této soutěži v dresu České republiky a roli reprezentanta, kterou okusil poprvé, si užil dokonale. V rozběhu v solo závodě využil ideálních podmínek a zaběhl nový osobák 10,85 s. Bomba! Ve finále velmi dobře sekundoval Standovi, když zaběhl další čas pod 10,90 konkrétně 10,89 s. Letošní první a druhý nejlepší výkon sezony. Druhé místo a navíc v dresu ČR. Rozhodně spokojenost!

1rehak.jpg

Podobně na tom byla i Jana Šafránková, pro kterou byl dnešní den prvním reprezentačním startem a v červeném dresu české reprezentace si vedla náramně. V rozběhu napodobila Máru a překonala osobák, který má ode dneška hodnotu 12,24 s. Ve finále to bylo o kousíček horší (12,26 s), ale je to druhý letošní čas, takže nelze být nespokojený. Janče se ve finále nepodařil technicky start tak jako v rozběhu a možná právě to znamenalo, že svůj PB ještě o kousek nestlačila. Ve finále obsadila Janička třetí místo.

1safrankova.jpg

Čtvrté pódiové umístění vybojoval na 400 metrů juniorů Tadeáš Krakuvčík, který zaběhl 51,14 s. Trochu jsme doufali ve vylepšení osobáku z minulého týdne, ale na zakřivení drah na "Morendě" je to dle mého názoru adekvátní výkon na úrovni PB. V těsném souboji to nakonec znamenalo druhé místo.

1krakuvcik.jpg

V soutěži dorostenců na 100 metrů se podařilo prolomit hranici OR Tomáši Sojkovi, který v rozběhu překonal 11,59 s a tímto výkonem nečekaně postoupil do finále, kde se dokázal ještě zlepšit na 11,50 s. Druhý osobní rekord překonal Tomáš také na 200 metrů, když v poměrně silném protivětru zaběhl 23,57 s. Takže předpokládám, že na této trati je za ideálních podmínek atakovat daleko rychlejší časy.

1sojka.jpg