Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamplík na mistrovství světa obsadí 33. příčku.

V úterý 10.7.2018 se konaly na Mistrovství světa juniorů rozběhy na 100 m. V pátém ze šesti nastupoval také Štěpán Hampl. 

image00074.jpg

Ve své první dráze velmi dobře odstartoval s druhou nejlepší reakcí 0,136 s. Bohužel závodníkům v tomto rozběhu foukal nepříliš dobrý vítr-1,1 m/s narozdíl od zbylých rozběhů, kde bylo buď téměř  bezvětří nebo naopak vítr závodníkům foukal do zad. Na druhou stranu jsme si kriticky situaci vyhodnotili, že kdybychom stabilně běhali pod 10,40 s jako soupeři v našem rozběhu, potom by kýžený postup připadal v úvahu. Taková je tvrdá realita na MSJ. Ačkoliv jsem přesvědčen, že dnes byl Štěpán připraven ze svých vrcholných akcí za poslední 4 roky nejlépe, semifinálový postup mu bohužel utekl.

Celkově tak obsadí 33. příčku. Na postup bylo zapotřebí běžet  10,62 s, což je v našich možnostech zcela určitě. S podmínkami ale nic nenaděláme. Ve mě samém se samozřejmě mísily pocity, kdy je to člověku hodně líto. Ale je to sport a proto to také musíme sportovně přijmout.

20180710_141521.jpg

A v tomto ohledu musím Štěpána opravdu moc pochválit. Snad poprvé jsem ho viděl reagovat na podobnou situaci naprosto vyrovnaně a hlavně s respektem k soupeřům. Toho si nesmírně vážím a doufám, že to nebude znít příliš sobecky, když napíšu, že i toto považuji za jeden z mých trenérských úspěchů. 

V Tampere ale zbraně rozhodně neskládáme! Ještě nás čeká souboj o postup do finále mezi nejrychlejší štafety na 4x100 m. Rozběhy se uskuteční v pátek 13.7. a v sestavě českého kvarteta nebude chybět ani Štěpán Hampl a Standa Jíra.

image00083.jpg