Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buď sbohem Jirko!

S velkou lítostí v srdci musím oznámit smutnou zprávu, která přišla včera večer. Jiří Linka, jehož většina z Vás zná jako moderátora či zvukaře našich atletických akcí, náhle odešel.

Jirka měl zlaté srdce. Vždycky měl připravenou dobrou radu a pokaždé byl pozitivně naladěn. Tím si zasloužil můj respekt a úctu. Bez jeho obrovské pomoci si v poslední dekádě nedovedu představit akce, které jsme spolupořádali jako závody Polabské výškařské tour, International Visegrad Match, Youth Athletics, republiková a krajská finále školních soutěží (Pohár rozhlasu, Atletický čtyřboj, Štafetový pohár), ale i menší závody, na nichž se podílel třeba jak on sám tvrdil jako "Nastěnka".

I proto jsem ho již dávno bral jako součást naší atletické rodiny. Naší poslední společnou akcí bylo letošní nedávné Mistrovství České republiky ve vícebojích, které se nadmíru vydařilo. Spolu jsme již plánovali další podniky pro příští sezónu. Žel těch se již nedočkáme.

Jiříkovou velkou vášní a životní náplní byl rock. Největší zkušenosti posbíral jako "rozhlasák" v Radiožurnálu, kde pracoval v 80. letech. Tyto zkušenosti  předával jako by nic a nebyl namyšlený. Cítím obrovskou pokoru, že jsem se s ním mohl posledních 10 let setkávat a byl bych vděčný za každé další kafíčko, na která jsme spolu tak rádi chodili.

Budeš mi chybět! Buď sbohem a nezapomeň i v nebi rozdávat dobrou náladu!

jirkalinka.jpg