Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vydařený Atlet Kolína.

Ve čtvrtek 30.11.2017 proběhlo v podvečer slavnostní vyhlášení letošní oddílové ankety Atlet Kolína 2017. Do hezkých interiérů hotelu Theresia zavítalo na tuto prestižní akci na 150 hostů, což byla pro všechny oceněné atlety opravdu velkolepá kulisa. Opravdu si vážím, že všichni atleti z naší skupiny vzali tento den hodně vážně a přišli opravdu slavnostně oblečeni. Moc vám to všem slušelo!

img_5668.jpg

V kategoriích jednotlivců se naší tréninkové skupině hodně dařilo. Mezi žactvem se umístil na 8. místě Jirka Šámal, jehož letošním největším úspěchem byla 6. příčka ve finále Mistrovství ČR žactva na 60 m. Krom toho byl Jirka nejvíce bodujícím členem družstva starších žáků.

2.jpg

Šestou příčku mezi žactvem získal Honza Vilím. Ten si na MČR v hale vybojoval 5. místo na 300 m a ve stejné disciplíně vybojoval finálové 7. místo také na Letní olympiádě dětí a mládeže v Brně.

3.jpg

Jedinou slečnou z naší tréninkové skupiny, která se dokázala v letošní anketě umístit, byla Janča Šafránková, když obsadila 4. místo. Jejím největším úspěchem sezóny 2017 byla finálová 5. příčka na MČR starších žákyň na 60 m a také stříbrná medaile ve štafetě na 4x60 m na témže šampionátu.4.jpg

Druhým umístivším se atletem v kategorii žactva byl výškař Standa Bělka, který dokázal na halovém MČR vybojovat stříbrnou medaili a 5. příčka na venkovním MČR.

5.jpg

V kategorii mládeže bylo letos hodně těsno. Mezi sloučenou konkurencí dorostu a juniorů nebylo jednoduché se prosadit. Na 10. příčce byl vyhodnocen Robin Martinek, jenž v uplynulé sezóně 2017 získal 2x 4.místo a 2x 5. místo na halovém a venkovním šampionátu v dálce a trojskoku. Současně se stal také nejvíce bodujícím členem v týmu dorostenců, který získal zlaté medaile na MČR družstev.

6.jpg

Osmé místo získal v anketě Jindra Semotam, který letos prožil trochu podivnou sezónu. Poměrně dobře rozjetou jarní část, v níž dokázal získat bronzovou medaili z MČR na dráze ve skoku o tyči, náhle přerušilo vážné zranění opět v tyčkařském sektoru na začátku letních prázdnin. Nakonec se ale Jindra jako klíčové trumfové eso vrátil až na úplně poslední závod sezóny a to finále Mistrovství ČR družstev dorostenců, kde posbíral cenné bodíky pro vítězný tým.

7.jpg

Standa Jíra, kterému se povedlo zaznamenat v roce dramatický posun výkonnosti, obsadil v anketě šesté místo. Jeho největším úspěchem byl letos zisk stříbrné medaile na 60 m z halového šampionátu dorostenců. Další dvě stříbrné medaile získal jako člen štafet 4x200 dorostenců a 4x100 mužů do 22 let.

8.jpg

Vítězem v kategorii mládež se po právu stal Štěpán Hampl, na jehož prezentaci největších úspěchů v roce 2017 bylo potřeba popsat dvě stránky. Třikrát získal Štěpán v letošní sezóně titul Mistra ČR (junioři hala 60 m a venku 100 m, 100 m mužů do 22 let). Dvě stříbrné medaile vybojoval  mezi juniory jak v hale tak venku. Třetí stříbrnou medailí byl štafetový úspěch na 4x100 mužů do 22 let. Jednoznačně ale největším úspěchem byla pro Štěpána dvojí semifinálová účast na Mistrovství Evropy juniorů na 100 a 200 m. K tomu všem přepisoval Hamplík v letošním roce oddílové rekordy mužů i juniorů na 60, 100, 150 i 200 m.

9.jpg

Na úplný závěr slavnostního večera byl ještě odměněn tým dorostenců, který dokázal vyhrát MČR družstev, čímž se zapsal do historie našeho oddílu jako jediný tým, který dokázal navázat na svůj úspěch po vítězství v roce 2015 tehdy v kategorii starších žáků. V tomto mančaftu nechyběli ani svěřenci z naší skupiny Standa Jíra, Tadeáš Krakuvčík, Robin Martinek, Tomáš Puczek, Marek Řehák, Jindra Semotam, Štěpán Šanc a chybět nemohl samozřejmě ani Honza Bouma. Toho jsem si při vyhlašování záměrně nechal až na závěr, čímž jsem ho zjevně maličko vystresoval, neboť pořadí bylo abecední. Měl jsem k tomu ale dobrý důvod. Když celý sál aplaudoval Honzovi s přáním k jeho dnešním narozeninám, byl Boumys dojatý. Ještě jednou moooc gratuluju!

11.jpg

Kluci dostali jako dárek hrníček s potiskem jejich vítězné mistrovské fotky. Budou si tak moci připomenout svůj úspěch vždy, když si do něj uvaří něco dobrého.

10.jpg

Po ukončení oficiální části pogratulovala celá naše skupina Honzovi ještě jednou a já jsem mu mohl předat mňamózní dort z výrobny mojí šikovné manželky Rádi. Fakt se jí povedl!

1.jpg

Honza měl radost a doufám, že si hodně pochutná a třeba ho tenhle dort doléčí z jeho aktuální chřipajzny. Dej si do nosu, ať jsi brzy fit.

12.jpg