Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamplík si v Linci odbyl náročnou zkoušku nervů.

V sobotu 9.2.2019 absolvoval Štěpán Hampl zahraniční start na prestižním mítinku Gugl Indoor v rakouském Linci. Na závody odjížděl již v pátek o den dříve. Dva rozběhy byly naplánovány na sobotních 18:25, ale kvůli sérii 5 nezdařených startů, které se  v předchozích rozbězích udály, přišel jeho závod o zhruba 15 minut později. Škoda, že ve Štěpánově běhu nevyšel hned první start, protože v něm se cítil velmi dobře. V opakovaném běhu poté už si byl vědom, že na prvním kroku zaváhal a hlavou to jednoduše neustál. Výsledek z rozběhu 6,85 s ho příliš nepotěšil.

linz.jpg

Z mého pohledu se pořadatelé příliš "nevytáhli", když dovedli rozdat 5 červených karet. To asi žádnému ze zbylých závodníků na jistotě nepřidalo a Štěpán mi to také potvrdil. V součtu s relativně dosti chladným "warm-up" tunelem se v rakouské metropoli prostě moc dobře necítil. 

Ještě větší překvapení ze strany pořadatelů přišlo, když zhruba hodinu po odběhnutí rozběhů, zveřejnili, že se poběží tzv. "replacement heat". Někteří ze závodníků zřejmě podali protest proti svému vyloučení a organizátoři jim takto vyhověli. Jenže hodinu po závodě?! V našich končinách něco nevídaného...Vznikla tak reálná možnost, že Štěpána někdo z tohoto opravného běhu přeskočí na postupových příčkách.  Do finále totiž postupoval Hamplík až z 8. příčky. Nakonec se tak naštěstí nestalo.

guglindoor.jpg

Z finále měl Štěpán již lepší pocity, i když výkon byl na chlup stejný jako v rozběhu tj. 6,85 s. Bral za něj 5. příčku, což je kvalitní umístění mezi konkurencí, kde nastupovali také 4 borci s OR pod 6,70 s. Nicméně vítěz celého závodu američan D´angelo s osobákem 6,52 s zvítězil ve výkonu 6,71 s a ani nikdo jiný ze startovního pole se nedokázal vybičovat a přiblížit se na hranici svých PB´s. Štěpán zhodnotil svůj výkon slovy, že se nemůže uvolnit a rozběhnout a cítil se "zataženě". To ale beru rozhodně jako pozitivní informaci, neboť po rozběhu to vypadalo, že vůbec netuší, co se děje. Takto alespoň víme, na čem zapracovat.  

Nakonec měl Hamplík alespoň dílčí radost, když se kolem něj seběhl hlouček dětí z fanouškovské zóny a on se jim podepisoval.

linz1.jpg