Jdi na obsah Jdi na menu
 


11 osobáků na EKAGu a národní rekord štafety.

V Brně jsme od pondělí 5. září do středy 7.9.2016 závodili na mezinárodním festivalu European Kids Athletics Games. Ačkoliv počasí první dva dny moc nepřálo atletickému klání pod otevřeným nebem, dokázali moji svěřenci posbírat slušnou řádku osobáčků a ve středu, kdy se počasí již umoudřilo se dokonce povedlo zaběhnout národní rekord v kategorii starších žáků na 4x60 m!.

Z 11 osobáků pro naši skupinu vybojoval hned 3 Pepa Šedivý a to na 60 m (8,45 s), 150 m (19,98 s) a v dálce (481 cm).

img_7877.jpg

 

Nejmladším členem naší výpravy byl Jára Jarý, který překonal 133 cm ve skoku vysokém, čímž vytvořil též nový osobní rekord.

img_7675.jpg

Ze dvou dívek, které s námi odcestovali se podařilo překonat osobní hranice pouze Róze Znamínkové a to ve skoku dalekém (430 cm).

img_7784.jpg

Velmi výraznou sprinterskou stopu po sobě zanechal Jirka Šámal, který naprosto šokoval výkonem 7,63 s na 60 m, když nastoupil do finálového běhu A. Navíc na distanci 300 m zaběhl solidních 41,22 s, čímž se pasoval do výběru B štafety na blížícím se Mistrovství ČR.

img_7584.jpg

Chvíli to trvalo a Tomáš Konvalina již pomalu ztrácel víru, ale ve finálovém závodu na 100 m překážek se konečně podařilo posunout hranici osobního rekordu, kterou stanovil již v květnu. Čas 15,36 s je krásným třešničkou na velkém dortu představujícím práci, kterou Tomáš dal do letošní přípravy.

img_7840.jpg

Víťa Technik mohl oslavovat po své soutěži ve skoku do výšky, když překonal 138 cm tedy nový osobáček.

img_7971.jpg

I když si Marek Řehák po doběhu třístovky trochu stěžoval, že se mu neběželo příliš dobře a nemá z toho závodu dobrý pocit, zaběhl super výkon 38,40 s. Marek tak přišel na to, že ne po každém závodě se musí cítit jako "king" a do budoucna to budou asi čím dál tím častější pocity, kdy při výkonu na hranici nebo za hranici osobáku bude hodně unavenýwink.

img_7956.jpg

Na konec třídenního maratónu přišla ještě jedna krásná tečka! Téměř celé léto trénovali naši žáci Marek Řehák, Tadeáš krakuvčík, Jakub Fiala a Dominik Holub štafetové předávky na 4x60 m. Věnovali tak hodně času přípravě na blížící se mistrovství ČR žactva. Start na EKAGu v Brně byl plánovaným testem právě pro hlavní závod sezóny. A povedl se nad všechna očekávání. Kluci zvítězili, v celém startovním poli nenašli konkurenty, ale když se na cílové tabuli rozsvítil výsledný čas 27,25 s, všichni čtyři doslova vybuchli radostí a mě se zatajil dech, neboť jsme tak překonali vlastní národní rekord z loňského roku v této žákovské kategorii. Nejen pro mě jako trenéra je tento výsledek velkým poděkováním, neboť nad přípravou štafety jsme strávili hodně času. Kluci, paráda!

img_7995.jpg

asfa