Jdi na obsah Jdi na menu
 


SCMkaři prošli fyzio vyšetřením

V pondělí 16.10.2023 jsme v pohodlí domova přímo na našem stadionu absolvovali diagnostické prohlídky fyzioterapeutem, který takto s předstihem provedl kineziologický rozbor, který je součástí každoročních testovacích SCM srazů. Tento sraz sice fyzicky proběhne až 18.-19.11.2023 na Kladně, ale z kapacitních důvodů a také z pohledu ulehčení přetížením kapacitám fyzioterapeutů spolupracujících s atletickým svazem, si této formy prohlídky na "detašovaném" pracovišti ceníme.

20231016_141823.jpg

Fyzioterapeut Michael Drahota zvládl vše včas a se sobě příznačným klidem. Každý atlet po absolvování obdržel do e-mailu společně se svým trenérem výstup z této prohlídky včetně identifikace problémových bodů jeho pohybového aparátu a současně i jasná doporučení. Od dané prohlídky nelze ani nic jiného očekávat. Jde především o "zmapování" aktuálního stavu a určení, eventuelně doporučení vhodných metod či technik, jak daný problém řešit dlouhodobě.

20231016_151623.jpg

Z naší skupiny se této prohlídky zúčastnili 4 atleti (Aneta Bedrnová, Štěpán Holeček, Štěpán Veselý a Jiří Synek), kteří budou v roce 2024 členy SCM ve sprinterské sekci a jasná doporučení si určitě vezmeme k srdci a pokusíme se co nejvíce z nich aplikovat přímo do tréninkových jednotek.