Jdi na obsah Jdi na menu
 


O víkendu čeká na 12 mládežníků ostravský gigant - MČR juniorů a dorostu.

22. 2. 2018

Zítra v pátek 23.2.2018 odjíždí dvanáctičlenná výprava naší tréninkové skupiny do Ostravy, kde se o víkendu 24.-25.2.2018 uskuteční letošní halové Mistrovství České republiky dorostu a juniorů v hale.

Představení jednotlivých účastníků udělám tentokrát po jednotlivých disciplínách.

60 m

Zde se představí nejvíce členů z naší skupiny. Celkem jich do bloků na této trati zaklekne celkem 5. Největší ambice zde má junior Štěpán Hampl, který o uplynulém víkendu na MČR mužů obsadil 3. příčku jen 2 setiny za národním juniorským rekordem (6,72 s).

1hampl--2-.jpg

Ve stejné kategorii se představí také Standa Jíra, který se na stejném MČR mužů výrazně dokázal prosadit, když obsadil 7. místo ve finále navíc v senzačním osobáku 6,88 s.

1jira1.jpg

Mezi dorostenci budeme mít taktéž dvojí zastoupení. Marek Řehák eviduje v letošní sezóně čas 7,16 s, který mu přisuzuje jednu z drah v případném finále. Ale stejně jako pro všechny ostatní konkurenty i Marek se musí probít sítem rozběhů.

1rehak2.jpg

Druhým dorostencem, který však musel čekat na "vstupenku" na tento šampionát, je Zdeněk Křeček. Ten se dokázal za poslední 4 týdny zlepšit a posunul si osobák téměř o 3 desetiny na 7,38 s. V seznamu přihlášených znamenal tento čas nejprve 25. pozici, přičemž technický delegát do závodu potvrdil 24 sprinterů. Po dnešní uzávěrce prezentace se na Zdendu usmálo štěstí a 1 místo se v rozbězích uvolnilo, a tak si Křéča poprvé ve své kariéře bude moci vyzkoušet atmosféru "mistráků". 

1krecek1--2-.jpg

Jedinou dívkou, která se na letošní gigant (MČR dorostu + juniorů) probojovala je Jana Šafránková. I její ambice jsou jistě zajímavé. Společně jsme si stanovili cíl umístění do 12. místa, což by při jejím prvoročním startu v kategorii dorostenek mělo být velmi hezkým výsledkem.

1safrankova--4-.jpg

200 m

Na této distanci se objeví 3 sprinteři, které jsem již jmenoval na nejkratším sprintu. Junioři Štěpán Hampl, Standa Jíra a dorostenec Marek Řehák. Prakticky všichni tři absolvovali v této halové sezóně pouze jeden start na 200 m, kterým se kvalifikovali na gigant. Takže zde se těžko cokoliv odhaduje. Těším se na nějaké příjemné překvapení.

400 m

Tadeáš Krakuvčík si v dorostenecké konkurenci časem 51,43 s zajistil před šampionátem 9. příčku. Teddy ale už několikrát ukázal, že umí do finále proklouznout.  Tabulky jsou ale jedna věc a výkon na MČR druhá. Tadeáš zaběhl svůj letošní výkon právě v Ostravě, kde má mimochodem i rodinné kořeny, tak snad všechny tyto aspekty přinesou štěstí. Tfuj, tfuj!

1krakuvcik.jpg

60 m překážek

Ačkoliv naše skupina přišla před třemi týdny o jednoho z favoritů na finálovou účast, když si Honza Bouma při tréninku zranil nohu, přece jenom bude naše barvy hájit ještě jeden borec. Nad dorosteneckými ploty bude poprvé na mládežnickém šampionátu závodit Tomáš Konvalina. Zkušenosti z MČR žactva již Tomáš má, tak snad je zúročí mezi mládežnickou špičkou.

1konvalina3.jpg

Skok do dálky

V juniorské skokanské bitvě zasáhne Robin Martinek. Ten byl vloni na stejném šampionátu (také v Ostravě) mezi dorostenci čtvrtý. V letošní halové sezóně se zatím nedovedl v dálce tolik prosadit, ale snad nám letošní první start na MČR mládeže (sobota 10:05 h) přinese pozitivní výsledek.

1martinek--4-.jpg

Trojskok

Zde se opět představí Robin Martinek a ve stejné soutěži mezi juniory ho doprovodí ještě Jindra Semotam. Jak Robin s výkonem 13,61 m tak i Jindra (12,85 m) mohou směle pomýšlet na finálovou osmičku.

1semotam1zmensena.jpg

Skok vysoký

Hned tři adepti se kvalifikovali v této disciplíně. Dva junioři Tomáš Puczek a Štěpán Šanc a jeden dorostenec Standa Bělka. Výškaři si odbudou své závody až v neděli a jsem připravený na tradiční nervy drásající průběh těchto soutěží, který zejména v těchto mládežnických kategoriích bývá tradičním koloritem. 

1vyskari1.jpg